15.4 C
Ljubljana
sobota, 23 septembra, 2023

Znan vrstni red nastopajočih, štirje voditelji ter poklon Danilu Kocjančiču in Enzu Hrovatinu na 42. festivalu Melodije morja in sonca 2023

Piše: B. J. 

Na dopoldanski novinarski konferenci je organizator, Avditorij Portorož-Portorose, predstavil 14 nastopajočih na letošnjem festivalu in skupaj z njimi razkril zaporedne številke nastopa 8. julija ob 21.00 v Amfiteatru. 

Glasbenikom je dobrodošlico v piranski občini izrekel podžupan Občine Piran Christian Poletti, jim zaželel uspešen nastop in poudaril, da je lastnica blagovne znamke festival MMS ponosna na 42. edicijo najpomembnejšega festivala zabavne glasbe v Sloveniji.

V. d. direktor Avditorija Portorož Borut Bažec je naštel novosti – izboljšave festivala: povečano število skladb na festivalu, iz 12 na 14, kar pomeni več glasbe, daljši čas glasovanja občinstva v Amfiteatru preko QR kode – začelo se bo ob prvem nastopu tekmovalcev in zaključilo sočasno z zaključkom televotinga; žirija radijskih postaj bo številčnejša, do 15 sodelujočih je predvidenih.

Predsednik strokovne komisije za izbor, Alesh Maatko je poudaril, da je imela komisija zahtevno delo, zaželel glasbenikom čim več izvirnosti in profesionalnosti, kar je podčrtal tudi vodja MMS benda, Tomi Purič. In ker bo ravno v tednu festivala začetek vrhunca poletne sezone, pripravljamo v torek in sredo, 4. in 5. julija, predstavitvena večera MMS: prvi bo v restavraciji Al Mulin na Serminu pri Kopru, drugi na Trgu Prekomorskih brigad v Portorožu ob 21. uri, nastopili bodo vsi izvajalci festivala v spremstvu 9-članskega benda MMS, ki ga vodi Tomi Purič. Oba večera sta za obiskovalce-poslušalce brezplačna, tu bodo lahko tudi kupili vstopnice za glavni večer.

Voditeljici festivala bosta Lorella Flego in Bernarda Žarn, so-voditelja pa Iztok Gustinčič in Tomaž Klepač. Po tem, ko bomo slišali in videli nastop vseh 14 nastopajočih, bo sledil revijski program, ki bo letos posvečen legendama Danilu Kocjančiču in Enzu Hrovatinu, izvedli pa ga bodo Lea Sirk, Eva Boto, Slavko Ivančić in Tulio Furlanič.

Nagrade festivala MMS so: velika nagrada MMS in nagrade strokovne žirije – za najboljšo glasbo, najboljše besedilo in nagrada Danila Kocjančiča za obetavnega izvajalca oziroma avtorja. V glasovanju za veliko nagrado MMS enakovredno sodelujejo: javnost s telefonskim glasovanjem, občinstvo v Amfiteatru, žirija radijskih postaj in strokovna žirija.  Naj spomnimo, lani sta jo prejeli Tinkara Kovač in Anika Horvat, ki bosta otvorili festival.

Vabljeni na ogled festivala MMS v živo ali v neposrednem prenosu na TV Slovenija ob 21. uri.

Zap. št. Izvajalec, skladba Avtor glasbe Avtor besedila Avtor aranžmaja
 1. SIMON VADNJAL – PRIZMA Kevin Koradin Drago Mislej Mef Kevin Koradin
 2. SAšA LEšNJEK –
TIPI Z JEEPI
Barbara Pešut Barbara Pešut Robert Pešut, Aleksander Pešut
 3. BOSAZNOVA –
OBIčAJEN PAR
Matjaž Romih Matjaž Romih Matjaž Romih
 4. MARIJAN NOVINA  – ZGODBA RIBIčA Marijan Novina Marijan Novina Marijan Novina
 5. RINA – KO DAN ZASPI Kevin Koradin, Clifford Goilo Urška Kosec Kevin Koradin, Clifford Goilo
 6. ŽIGAN KRAJNčAN, TEO COLLORI – JADRA Lojze Krajnčan Rudi Zaman Lojze Krajnčan,
Teo Collori,
Žigan Krajnčan
 7. STELA SOFIA –
SEBE DAJ
Žan Serčič Žan Serčič Žan Serčič
 8. BOMB SHELL – POTUJEM Petra Zore,
Bomb Shell
Petra Zore Brane Štubljar Ml.
 9. ALYA ELOUISSI – VALOVIM Alya Elouissi Alya Elouissi Neisha
 10. BOOOM! –
PORTOROŠKO SONCE
Luka Cvetičanin, Matevž Derenda, Patrik Mrak Luka Cvetičanin, Matevž Derenda, Patrik Mrak Patrik Mrak
 11. ANNIA – NA POL POTI Alex Volasko Klemen Ruperčič Roman Sarjaš,                    Alex Volasko
 12. BOšTJAN VELKAVRH –
ZA DRUGE IN ZASE
Drago Mislej – Mef Drago Mislej – Mef Črtomir Potočnik
 13. ANI FRECE & HOTEL ZA SREčO – RAZVAJENKA MARKO Mozetič – Mozo Enzo Pandora Marko Mozetič – Mozo
 14. GREGOR RAVNIK – TOREK Marko Hrvatin, Mitja Bobič Gregor Ravnik Marko Hrvatin,  Mitja Bobič

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine