6.8 C
Ljubljana
četrtek, 6 maja, 2021

Zmago Jelinčič Plemeniti o svoji (nekdanji) Moniki: K meni prišla gola in bosa, zdaj hoče imeti pa vilo in parcelo na morju in pa še pol hiše v Ljubljani

Zakonca Jelinčič sta se danes na Okrožnem sodišču v Ljubljani soočila pred sodnico Jadranko Juhant. Kot poročajo mediji Zmago Jelinčič toži soprogo za vračilo darila velike vrednosti. Moniko je na sodišče pospremil sedanji partner, podjetnik Rok Miklič, poročajo mediji.

 

Spomnimo. Poslanec Zmago Jelinčič je soprogi Moniki leta 2011 podaril dobri 667 tisoč evrov za nakup zemljišča nad Semedelo, ki ga je Monika od mestne občine Koper kupila na javni dražbi. Zakonca sta darilno pogodbo za ta znesek podpisala šele leta 2014.

Kot poročajo mediji, pa je Jelinčič  danes pred sodnico povedal, da tega nista storila že takoj, ker je bil v soprogo zaljubljen in jo je imel neskončno rad, da znesek vseeno opredelita kot darilno pogodbo in jo overita pri notarju, pa se je odločil tudi na podlagi taščinega opozorila, ki naj bi mu rekla, da dela napako in neumnost.

Zmago je pred sodnico še pojasnil, da je bil ta denar njegov, zaslužil pa ga je s prodajo numizmatike, ki je bila last njegove družine še pred poroko z Moniko in da denar ni bil ustvarjen v času zakonske zveze. Monika pa pravi drugače. Denar, ki sta ga zakonca vzela iz domačega sefa in z njim plačala omenjeno parcelo, naj bi bil ustvarjen v času zakonske zveze. Sodnica je imela nad tem pomislek, da je Moniki kot uradnici s polovičnim delavnim časom uspelo prihraniti tako veliko denarja. Monika je tudi povedala, da ta denar nikoli ni bil mišljen kot darilo, pač pa da je darilno pogodbo podpisala, ker jima je s soprogom tako svetoval davčni svetovalec, da bi se na ta način izognila plačilu davka, ki pa ga je, po njegovih besedah, na koncu poravnal Zmago.

“Jaz sem ubogala soproga. Nisem se ukvarjala z zneski, sem se z družino,” je sodnici povedala Jelinčičeva in še enkrat poudarila, da je darilno pogodbo podpisala, ker ji je bilo svetovano, da je tako dobro za davčni postopek in ker se je soproga bala vedno, ko je rekla “ne”. Izven sodne dvorane Monika ni želela komentirati, zakaj se je soproga bala, mu je pa med obravnavo zabrusila: “A se česa bojiš, Zmago?”

Jelinčič pa je po 1. naroku povedal: “Glede na odvetnikov argument, ki pravi, da je bila tista darilna pogodba simulirana, mislim, da bo lahko padla tudi kakšna kazenska ovadba za žalitev. Kako lahko nek odvetnik obdolži nekega notarja, da je goljufal? Gospa Jelinčič, še zaenkrat, je k meni prišla gola in bosa, zdaj hoče imeti pa vilo in parcelo na morju in pa še pol hiše v Ljubljani. Monika je imela tisto, kar ima redko katera ženska v Sloveniji pa tudi drugod. Dobila je čisto vse, kar si je izmislila, svojo plačo je porabila za kakšne cunjice in čeveljčke, v kolikor ji nisem jaz kupil. Za družino sem skrbel jaz in plačeval račune, to je razvidno tudi iz bančnih izpiskov. Moje je vse, parcela na morju, zgradba na morju, hiša v Ljubljani in moje osebno premoženje. Bila je gospa, ki je imela vse in preveč. Drugače pa ima ona sedaj enega bogatega ljubimca, deset let mlajšega in mislim, da je na tisti poti, kamor je želela iti. Jaz imam dve punčki in želim, da ti dve punčki imata nekaj, ne pa, da bo njuna mama to vzela in zapravila skupaj z ljubimcem.”

Sojenje se bo nadaljevalo 6. decembra.

Zadnje novice

Sorodne vsebine