12 C
Ljubljana
petek, 23 aprila, 2021

Žena predsednika UEFE se klanja diktatorju Titu, RTV pa za vse skupaj dela propagando?

Nacionalna televizija, kateri priljubljenost vse bolj upada, se spet ukvarja s polpreteklo zgodovino in s poveličevanjem diktatorja Tita.

 

Tito pustil velik pečat. Kje? V Hudi Jami?

Kdo je nacionalni televiziji, katero plačujemo vsi državljani, dal mandat, da nas pelje v svinčene čase diktatorja Tita? Na »dan mladosti«, ki je bil eden bolj bizarnih izkazov sprevrženosti komunističnega režima in kulta osebnosti Tita, so na nacionalki poročali o razstavi, kjer so predstavljene fotografije tega “velikega državnika”. Lastnica galerije s fotografijami Barbara Čeferin pa je vehementno izjavila, da je Tito “pustil zelo močno sled v zgodovini!”. Piše Reporter.

Na TV Slovenija, na zlagani dan Titovega rojstva predstavljajo razstavo, kjer je Tito predstavljen, kot nekdo, ki pustil zelo močno sled v zgodovini? Močno sled je Tito res pustil, a predvsem v Teharskih gozdovih, v Hudi jami, Kočevskem rogu in še kje. Na javnem zavodu RTV Slovenija so tako s to objavo grobo kršili določbe zakona o RTV Slovenija in novinarske standarde. Tudi tokrat se jim je to zgodilo v kulturno umetniškem programu, kjer pogosto simpatizirajo z nekdanjo komunistično ideologijo in jugoslovansko Titovo diktaturo.

Razstavo pripravila žena predsednika UEFA?

Še nekaj o lastnici galerije Fotografija Barbari Čeferin, ki je dejala, da je Tito pustil močan pečat. Šlo naj bi za ženo Aleksandra Čeferina, predsednika Evropske nogometne zveze Uefa. Njena firma Družba za vizualno kulturo d. o. o. je od leta 2004 prejela skupaj že 152.550 evrov javnih sredstev. Od tega največ, 39.684 evrov, od ministrstva za kulturo in 23.801 evrov od Mestnega gledališča ljubljanskega.

Tudi ustavni sodniki so ugotovili, da Titovo ime “v največji meri simbolizira nekdanji totalitarni režim,” medtem, ko ga nacionalna televizija in Čeferinova žena vehimentno reklamirata.

Zadnje novice

Sorodne vsebine