12 C
Ljubljana
ponedeljek, 20 septembra, 2021

Zelo znan francoski nogometaš družbenim omrežjem sporoča tole!

Piše: C.R.

Nekdanji francoski nogometni zvezdnik Thierry Henry je sporočil, da se bo umaknil z družbenih omrežij. Za tak korak se je protestno odločil, ker meni, da upravljalci družbenih omrežij ne naredijo dovolj za zaščito uporabnikov pred zlorabami, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Henry ima sicer na Twitterju, Facebooku in Instagramu skupno 14,8 milijona sledilcev. Sporočil jim je, da bo danes prenehal delovati na vseh družbenih omrežjih.

“Grozljiv obseg rasizma, nadlegovanja in besednega mučenja je preveč nevaren, da bi ga lahko ignorirali,” je zapisal nekdanji nogometaš. Pozval je odgovorne za družbena omrežja, naj omogočijo sledljivost uporabniških računov oziroma preprečijo tiste s skrito identiteto.

“Preveč zlahka je mogoče ustvariti račun, s katerega potem pride nadlegovanje in žaljenje, vse skupaj nima nobenih posledic, uporabnik pa še vedno ostane anonimen,” je poudaril Henry ter še sporočil: “Dokler se to ne bo spremenilo, ne bom več uporabljal svojih profilov. Upam, da bo to kmalu.”

Henry je bil že kot dejaven igralec oster kritik rasizma v nogometu, ki ga je kot temnopolti nogometaš tudi sam večkrat občutil.

Zadnje novice

Sorodne vsebine