6.7 C
Ljubljana
četrtek, 6 maja, 2021

Zdaj že jasno: odpikanega Slavka Bobovnika bo v vlogi voditelja Milijonarja nasledil Jure Godler – če bo Planet TV sploh še obstajal!

Sinoči se je Slavko Bobovnik še zadnjič predstavil kot voditelj kviza »Lepo je biti milijonar« na Planet TV. To je bila njegova stota oddaja. Sedaj bo štafeto predal Juretu Godlerju, ki ga bo nasledil na tej funkciji.

 

Za Bobovnika, sicer nekdanjega voditelja TV oddaje Odmevi, ki je že desetletja pred tem vodil TV dnevnik na nacionalni televiziji, smo pisali, da je imel zadnje čase precejšnje težave, lovil ga je tudi oster jezik, saj se je ves čas zapletal v polemike na twitterju, tudi s prvakom SDS Janezom Janšo, ki mu je povsem mirno odgovarjal. No, morda je bilo to posledica dejstva, da je želel prikriti nekatere svoje napake pri vodenju kviza. Na koncu je priznal: »Seveda smo se kdaj lovili, seveda sem se kdaj lovil, a naša edina želja je bila narediti vam sto zanimivih večerov.«

Kot poročajo nekateri mediji, bo v novi sezoni Milijonar doživel nekaj sprememb. Poleg novega voditelja bo tudi nekoliko spremenjena nagradna lestvica, pa tudi nova oblika pomoči, kjer bo lahko voditelj pomagal pri odgovarjanju. Sicer pa bo Jure Godler še naprej vodil satirično oddajo »Ta teden z Juretom Godlerjem«.

Zastavlja pa se vprašanje, ali bo kviz Milijonar lahko rešil Planet TV pred skorajšnjim koncem. V tem tednu so Finance poročale, da ima omenjeni mediji precejšnje izgube, zato iščejo partnerja, ki bi televizijo dokapitaliziral. Dokler ni odstopil premier Šarec, je Telekom Slovenije načrtoval, da bo svojega »otroka« Planet TV skupaj s portalom Siol reševala slaba banka oz. DUTB, ki je v državni lasti. Vendar pa zakon, na podlagi katerega deluje DUTB, za zdaj ne bo spremenjen in bo treba najti drugo rešitev. Če nadzorni svet Telekoma Slovenije ne bo spremenil svoje odločitve, da denarja za Planet TV Telekom ne bo dajal, potem se lahko zgodi stečaj družbe.

Zanimivo pa je, da je v poslovanje omenjenega medija vpletena tudi politika. Rolando Žel, ki je lani postal šef Planet TV, doslej ni delal v medijih, je pa tesno povezan z Damirjem Črnčecem, desno roko Marjana Šarca.

Ob tem velja spomniti, da Šarčevi kadri obvladujejo tudi DUTB, zato obstaja verjetnost, da bodo skušali Planet TV reševati z novimi posojili in da prvotni sklep nadzornikov Telekoma, da denarja ne bodo več dajali, ne bo obveljal. Verjetno pa bo moral Planet TV v zameno za posojilo »pomagati« tako, da bo podobno kot ostali mainstream mediji napadal desno opcijo in pomagal ustoličevati »nove obraze«. Prav tu se tudi vidi, kako v resnici deluje globoka država v medijih. Ni dovolj, da obvladujejo RTVS in Pop TV. Bo torej na Planet TV spet zmagala politična agenda Foruma 21? Mimogrede, omenja se tudi, da bi utegnilo Bobovnika odnesti v politiko. Bo to spet »nov obraz« po receptu političnega podzemlja?

Zadnje novice

Sorodne vsebine