16.5 C
Ljubljana
nedelja, 16 maja, 2021

Zaradi odvržene vrečke na ulici pred desetimi leti študentko doletela minimalna globa – če bi živela v Sloveniji, bi njen dolg znašal že nekaj tisoč evrov

Pred več kot desetimi leti je Britanka Grace Firth kupila v pekarni prigrizek, papirnata vrečka pa se je znašla na tleh in ne v smetnjaku. 32-letno študentko iz bližine Manchestra pa je zdaj sodišče oglobilo z več deset funti zaradi smetenja, poroča britanski BBC.

 

Na sodišču so jo sprva spraševali, ali se je Firthova zmotila pri dnevu prekrška, ker se je zgodil pred toliko leti. Sodišče jo je sicer prvič oglobilo pred desetimi leti, a Firthova o tem ni vedela nič do lanskega leta.

Poleti 2009 jo je sodišče v odsotnosti obsodilo zaradi smetenja in ji naložilo plačilo kazni v skupni višini 180 funtov (214 evrov). Firthova pa je sodišču v Stockportu pojasnila, da je prvič izvedela za to, ko je decembra lani prejela pismo glede dolga, ki ga mora poravnati.

Pred tem ni prejela nobene pošte, saj je bila ta poslana na naslov njene mame. “Vsa pošta zame je bila ali vrnjena ali pa so jo vrgli stran,” je dejala na sodišču.

Sodišče je v torek sprejelo njeno razlago in razveljavilo prvotno kazen. Ker je bila po oceni sodnika Edwarda Taskerja zelo iskrena, ji je znižal kazen na 55 funtov.

Če bi omenjena študentka živela v Sloveniji, ji dolga zagotovo ne bi znižali, pač pa bi z obrestmi poletel v nebo in bi verjetno zdaj znašal že nekaj tisoč evrov. Razen če sodi med prvorazredne in bi ji dolg odpisali…

Zadnje novice

Sorodne vsebine