10.6 C
Ljubljana
ponedeljek, 17 maja, 2021

Zaradi koronavirusa odpovedan znameniti beneški pustni karneval in vse prireditve v Benečiji

Oblasti v italijanski deželi Benečija so sporočile, da se bodo zaradi širjenja novega koronavirusa vse prireditve v okviru beneškega pustnega karnevala zaključile drevi, poročajo italijanski mediji. Prav tako so v Benečiji odpovedane vse druge prireditve, do 1. marca bodo med drugim zaprte tudi šole. Število okužb v Italiji je medtem preseglo 130.

Pustni karneval v Benetkah se danes sicer kljub širjenju koronavirusa nadaljuje, saj so se v mestu zbrali številni ljudje. Festivali in povorke beneškega karnevala, ki sodijo med največje in najbolj znane pustne dogodke na svetu, pa se bodo sklenili drevi, je sporočil predsednik dežele Benečija Luca Zaia. Po prvotnih načrtih bi sicer morali potekati do torka.

Število ljudi, okuženih z virusom sars-cov2, se je v Benečiji povzpelo na 25. Med njimi sta tudi dva starejša človeka, ki sta v bolnišnici v Benetkah. Po navedbah Zaie bodo do vključno 1. marca zaprti muzeji in šole po vsej deželi.

Šole in univerze bodo prihodnji teden zaprte tudi v deželah Lombardija in Piemont. V Lombardiji so po podatkih italijanskega ministrstva za zdravje doslej zabeležili 89 okužb z novim koronavirusom, v Piemontu pa šest.

O primerih okužb poročajo še iz Emilije-Romanje, kjer jih je devet, in Lacija, kjer je en primer okužbe. Vse skupaj so našteli 132 okužb, od tega sta dva človeka umrla, eden pa je ozdravel. 26 okuženih je na intenzivni negi, navajajo italijanski mediji.

Zadnje novice

Sorodne vsebine