20.7 C
Ljubljana
četrtek, 16 septembra, 2021

Zaposleni v Salonitu Anhovo bodo prejeli kar 1.700 EUR neto regresa

Salonit Anhovo, ki bo v prihodnjem letu obeležil sto let delovanja, bo letos zaposlenim izplačal letni regres v višini 1.700 evrov neto in sicer po dogovoru s sindikati v dveh obrokih.

Salonit Anhovo, največji zaposlovalec v Goriški regiji, je leto 2019 zaključil z dobrimi poslovnimi rezultati. Salonit Anhovo namreč sodi med deset najsodobnejših cementarn v EU in je center znanja na področju proizvodnje ter razvoja gradbenih materialov na osnovi mineralnih surovin. Skoraj vsaka druga stavba v Sloveniji vsebuje gradbene materiale, ki so pridelani v Anhovem.

Julijan Fortunat, predsednik uprave Salonita Anhovo je ob napovedi izplačila letnega regresa povedal, da se »uprava družbe iskreno zahvaljuje vsakemu izmed zaposlenih, ki opravljajo več kot odlično delo in so bistveni del zgodbe o uspehu cementarne v Anhovem. Z dobro organizacijo in spoštovanjem ukrepov smo poskrbeli za oskrbo kupcev s cementom tudi v času epidemije. S tem smo prispevali tudi k ohranjanju delovnih mest – ne samo v skupini Salonit, ampak v celotnem gradbeništvu. Še posebej sem ponosen, da smo ob vsej tej zahtevnosti dela v novih razmerah pomagali tudi skupnosti z lastno izdelavo zaščitnih mask in razkuževanjem bankomatov v Občini Kanal ob Soči.«

Zadnje novice

Sorodne vsebine