17.1 C
Ljubljana
petek, 17 septembra, 2021

Zala in Gašper sta na protestih izkoristila svojo prepoznavnost za politično agitacijo in s tem marsikoga razočarala!

Leta 2019 sta s svojim nastopom v senci bizarnosti Evrovizije slovensko in evropsko javnost razveselila slovenska nastopajoča Zala in Gašper. A ta petek sta o sebi pustila slab vtis, udeležila sta se namreč protivladnih protestov v Mariboru, ki jih organizirajo skrajni levičarji, ki so jim demokratične vrednote tuje. Svojo prepoznavnost sta tako izkoristila ne le za politično agitacijo, pač pa žal tudi za spodbujanje državljanov k neodgovornemu ravnanju. Protesti so namreč neprijavljeni, potekajo pa v času prepovedi zbiranja več kot 500 oseb in v času, ko se število okužb z novim koronavirusom pospešeno širi. Kot je iz tedna v teden bolj jasno, so protesti sami po sebi tudi skrunitev slovenske kulture.

 

Pesem Evrovizije je vsakoletno tekmovanje zabavne glasbe, na katerem vsaka izmed sodelujočih držav tekmuje s svojo pesmijo. V zadnjih letih pa smo namesto kakovostni glasbi po mnenju mnogih na tem dogodku pravzaprav priča tekmovanju v tem, kdo bo koga bolj presegel v bizarnosti svojega nastopa, pojavljajo pa se celo očitki o vsiljevanju homoseksualne agende.

Zala in Gašper lansko leto s svojim nastopom razveselila slovensko in evropsko javnost

Zato sta leta 2019 s svojo “normalnostjo” najprej slovensko in nato še evropsko javnost navdušila Zala Kralj in Gašper Šantl. Na pesmi Evrovizije sta se uvrstila tudi v finale, njun nastop pa si lahko ogledate na priloženem videoposnetku.

VIDEO

Svojo prepoznavnost Zala in Gašper izkoristila za politično agitacijo, žal pa s tem spodbujata tudi širjenje novega koronavirusa

Ta teden pa sta Zala in Gašper o sebi pustila slab vtis, svojo priljubljenost sta namreč izkoristila za politično agitacijo. V Mariboru sta se namreč v petek na protivladnih protestih pridružila anarhosocialistom, med drugim pripadnikom teroristične skupine Antifa in vsem ostalim vrstam skrajnih levičarjev, ki so jim demokratične vrednote tuje. Spomnimo, v Mariboru je tokrat protestiral tudi zvezdniški “žvižgač” Ivan Gale, ki je v preteklih tednih skrajne levičarje bodril med divjanjem po ljubljanskih ulicah.

S svojo udeležbo sta Zala in Gašper kršila prepoved zbiranja nad 500 oseb, ki velja z namenom preprečevanja širjenja okužb z novim koronavirusom, žal pa sta s svojo prepoznavnostjo k takšnim nespametnim ravnanjem spodbudila tudi svoje oboževalce. Število okužb namreč tudi v Sloveniji vztrajno narašča.

“Če bi bila vaša vlada piškot, bi bila tisti z rozinami,” je pisalo na Gašperjevem transparentu, Zala pa je sporočila: “2019 = kitajsko leto pujsa, 2020 = slovensko leto pujsa.” Njuno nasprotovanje vladi je vsekakor legitimno, a lahko bi za sporočanje svojih stališč izbrala razmeram bolj primerne načine.

zala in gašper twiit davorin

Protesti žalitev za slovensko kulturo

Protesti, na katerih sicer radi razgrajajo takšni in drugačni »kulturniki«, za delo katerih trg po večini nima posluha in so tako odvisni od sredstev davkoplačevalcev, so sami po sebi žalitev za slovensko kulturo. V petek so tako protestniki oskrunili spomenik Franceta Prešerna na Prešernovem trgu, v sredo pa smo bili priča tudi “antiproslavi”, ki so jo organizirali isti ljudje. Tam so častili totalitarne simbole, poslušali pa pesmi v tujih jezikih, s čimer so jasno izrazili svojo nepripadnost domovini in nasprotovanje Sloveniji, za kakršno smo se enotno odločili leta 1990.

Rok Krajnc

Zadnje novice

Sorodne vsebine