21.4 C
Ljubljana
ponedeljek, 8 avgusta, 2022

Začetek boja za premoženje zakoncev Jelinčič: Monika zahteva tri milijone evrov od prvaka SNS

Na ljubljanskem okrožnem sodišču sta se danes spet srečala zakonca Jelinčič. Nadaljuje se namreč ločitvena bitka, ki pa zagotovo vpliva tudi na njuni dve hčeri. Prvak SNS še vedno vztraja, da je bila parcela, kjer stoji več kot pol milijona vredna vila, darilo, ki ga sedaj želi nazaj. Gre namreč za 650 tisoč evrov, ki jih je podaril Moniki Jelinčič za nakup parcele v Semedeli, kjer sta ob morju sezidala vilo, ki sicer še ni dokončana.

Monika prav tako še vedno vztraja pri svojem, in sicer, da gre za skupno premoženje, a da je darilno pogodbo podpisala, ker ji je tako rekel Zmago, in da se ga je bala. Tokrat so na sodišču zaslišali notarja Mira Košaka, pri katerem sta zakonca sklenila darilno pogodbo. Po notarjevih besedah Jelinčič Monike k podpisu pogodbe ni napeljeval, prav tako naj je ne bi sklenila pod prisilo. Notar se tudi ne spominja, da bi bila Monika preplašena.

Sodišče bo delno razsodbo obema poslalo po pošti, oba pa ste že vložila tožbi za razdelitev premoženja. Monika pravi, da ji od skupnega premoženja pripada del v vrednosti 3,3 milijona evrov, od raznih zbirk, hiše v Ljubljani in Semedeli, Jelinčič pa točnega zneska ni navedel. Rekel je le, da njen del znaša le en odstotek, preostalih 99 odstotkov pa je njegovih. Njunega boja očitno še ne bo kmalu konec. “To je šele začetek (boja),” je povedal Jelinčičev odvetnik.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine