0.3 C
Ljubljana
ponedeljek, 6 februarja, 2023

Za film Top gun: Maverick zapela tudi skupina One Republic

Piše: C. R.

Večkrat prestavljeno in težko pričakovano nadaljevanje velike filmske uspešnice iz leta 1986 bo zaznamovala še ena skladba. Po Lady Gaga, ki je za akcijsko dramo Top Gun: Maverick napisala in zapela skladbo z naslovom »Hold My Hand«, je svojo skladbo z naslovom »I Ain’t Worried« zapela tudi ameriška skupina OneRepublic. Že pred nekaj dnevi je skupina namignila in objavila kratek izsek skladbe in zapisala na družbenih omrežjih, da “smo zelo navdušeni, da bo naša pesem “I Ain’t Worried” med filmsko glasbo za film Top Gun: Maverick.”  Skladbi I Ain’t Worried lahko prisluhnete in si ogledate na TEJ POVEZAVI.

One Republic in Top Gun. (foto: Karantanija Cinemas)

LADY GAGA NAPISALA IN ZAPELA SKLADBO »HOLD MY HAND«

Ameriška pevka, tekstopiska, igralka, plesalka in oskarjevka Lady Gaga pa je že predstavila videospot za svojo novo skladbo z naslovom »Hold My Hand« iz prihajajočega filma Top Gun: Maverick. Videospot je režiral Joe Kosinski, ki je režiral tudi film, v njem pa se poleg Lady Gaga prikazujejo epski prizori iz novega filma, pa tudi čustvenimi prizori iz prvega dela Top Gun iz leta 1986. Skladbi Hold My Hand lahko prisluhnete in si ogledate na TEJ POVEZAVI.

Top Gun. (foto: Karantanija Cinemas)

Skladbo sta napisala pevka Lady Gaga in BloodPop, oba sta jo tudi producirala s pomočjo Benjamina Ricea. Skladba je bila napisana za film in je predstavljena skozi celoten film. Filmska glasba je sodelovanje skladateljev, med njimi Harolda Faltermeyerja in oskarjevca Hansa Zimmerja, sodeloval pa je tudi britanski skladatelj Lorne Balfe, ki je sodeloval pri glasbi za film Misija: Nemogoče – Izpad. Skladba »Hold My Hand« naznanja pevkino vrnitev k pisanju in produkciji izvirne glasbe za film, po velikem uspehu skladbe »A Star is Born« iz leta 2018, ki je Gagi prinesla oskarja, štiri grammyje, nagrado BAFTA, zlati globus in druge nagrade.

PO VEČKRATNI PRESTAVITVI FILM KONČNO V KINIH KONEC MAJA

Zaradi pandemije, ki je zadnji dve leti močno posegla v predvajanje filmov v kinematografih, konec maja na velika platna končno prihaja eno najbolj pričakovanih nadaljevanj filmske uspešnice, v kateri je pred 36 leti v glavni vlogi blestel Tom Cruise kot pilot Maverick, z naslovom Top Gun: Maverick. Stotnik Maverick se po 30 letih uspešnega službovanja kot pilot vrača na elitno vojaško letalsko šolo. Na režiserski stolček drugega dela je sedel Joseph Kosinski, scenarij so napisali Ehren Kruger, Eric Warren Singer in Christopher McQuarrie, producenti pa so Jerry Bruckheimer, Tom Cruise, Christopher McQuarrie in David Ellison. Poleg Toma Cruisa v drugem delu zaigrajo še Jennifer Connelly, Ed Harris, Jon Hamm, Miles Teller, Glen Powell, Lewis Pullman in Val Kilmer.

Top Gun. (foto: Karantanija Cinemas)

O ZGODBI:

Po več kot tridesetih letih službovanja kot eden najboljših letalcev mornarice je Pete “Maverick” Mitchell (Tom Cruise) tam, kjer je njegovo mesto, kot pogumni testni pilot preizkuša meje in se spretno izmika napredovanju v činu, ki bi ga prizemljil. Med usposabljanjem diplomantov Top Guna za specializirano misijo, kakršne ni videl še noben pilot, Maverick naleti na poročnika Bradleyja Bradshawa (Miles Teller) po imenu Rooster, sina Maverickovega pokojnega prijatelja in poročnika Nicka Bradshawa po imenu Goose. Soočen z negotovo prihodnostjo in z duhovi iz preteklosti se mora Maverick spopasti s svojimi najglobljimi strahovi, kar doseže vrhunec v misiji, ki od izbranih oseb zahteva največje žrtvovanje.

ZANIMIVOSTI:

  • Prvi del filma Top Gun (1986) je režiral Tony Scott, ki je leta 2010 dobil ponudbo tudi za drugi del. »Ta svet me navdušuje, ker je tako drugačen od prvotnega. Vendar ne želim narediti remaka ali odkriti česa novega, želim si narediti nov film,« je povedal. Leta 2012 je Scott naredil samomor. Junija 2017 so potrdili, da bo film režiral Joseph Kosinski.
  • V nadaljevanje akcijske uspešnice se ne bo vrnila igralka Kelly McGillis, ki je zaigrala Cruisovo inštruktorico in simpatijo Charlie. McGillisova je v intervjuju za Entertainment Tonight potrdila, da vabila za igro v nadaljevanju ni prejela, na vprašanje, zakaj je niso povabili, pa je dejala, da je »zelo verjeten razlog ta, da je stara, debela ter videti primerna svojim letom« (op. a., igralka je stara 64 let). Je pa bila vesela za igralsko kolegico Jennifer Connelly, da je vlogo dobila ona.
  • V nadaljevanje se ne bosta vrnila niti Tom Skerritt (Viper) in James Tolkan (Stinger).
  • Sprva bi film moral priti v kina junija 2020, pa se je zaradi pandemije COVID-19 štart prestavil na decembra isto leto, kasneje na julij 2021 in še novembra 2021.

 

 

IGRALSKA ZASEDBA: Tom Cruise, Miles Teller, Jennifer Connelly, Jon Hamm, Glen Powell, Lewis Pullman, Charles Parnell, Bashir Salahuddin, Monica Barbaro, Jay Ellis, Danny Ramirez, Greg Tarzan Davis, Ed Harris in Val Kilmer

REŽIJA: Joseph Kosinski

SCENARIJ: Ehren Kruger, Eric Warren Singer in Christopher McQuarrie
ZGODBA: Peter Craig in Justin Marks
LIKI: Jim Cash in Jack Epps, Jr.
PRODUCENTI: Jerry Bruckheimer, Tom Cruise, Christopher McQuarrie, David Ellison

IZVRŠNI PRODUCENTI: Tommy Harper, Dana Goldberg, Don Granger, Chad Oman, Mike Stenson

ŽANR: akcijska drama

 

Vir: Karantanija Cinemas

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine