-3.1 C
Ljubljana
nedelja, 5 februarja, 2023

Virtualni sprehod po Schönbrunnu s cesarico Sisi

Piše: C. R.

Kako je živela vladarska dinastija Habsburžanov, si lahko obiskovalci dvorca Schönbrunn na Dunaju odslej ogledajo s pomočjo virtualne resničnosti. Z virtualnimi očali se podajo v vsakdanjik cesarice Sisi, Franca Jožefa in Marije Terezije ter dobijo občutek, da so zares obkroženi z njimi.

Obiskovalci znamenitega gradu Schönbrunn si nadenejo virtualna očala in postanejo gostje na poroki cesarice Sisi in cesarja Franca Jožefa, prisluhnejo prvim Mozartovim skladbam ter se srečajo z Marijo Terezijo. Natančno računalniško izdelan virtualni svet, ki temelji na odigranih prizorih, ponuja obiskovalcem pristno zgodovinsko izkušnjo. Pri pisanju scenarija in ustvarjanju vsebine virtualnega potovanja v preteklost je podjetje Filmfinity kar pol leta tesno sodelovalo z znanstveniki. Za namen snemanja s pravimi igralci so dali izdelati 300 različnih kostumov.

“Medtem ko običajne animacije virtualne resničnosti človeško oko še vedno prepozna kot nerealistične, združujejo virtualna očala v dvorcu Schönbrunn nadrealistični svet z resničnimi ljudmi. To ustvari edinstveno poglobljeno izkušnjo, ki daje gledalcem občutek, da so dejansko obkroženi z resničnimi zgodovinskimi osebami. Za še večjo pristnost so očala opremljena s posebnimi slušalkami, kar omogoča potovanje v zgodovino z vsemi čutili,” so v Schönbrunnu povedali ob predstavitvi nove ponudbe.

24-minutno virtualno doživetje v poletni rezidenci Habsburžanov je namenjeno obiskovalcem od 8 let dalje. Na voljo je v 19 različnih jezikih, in sicer vsak dan od 9. do 17. ure.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine