9.5 C
Ljubljana
nedelja, 11 aprila, 2021

(Video) Svet se zgraža: “Cosmopolitan promovira nezdravo življenje!”

Tokrat je šla revija predvsem za mlade uspešne ženske Cosmopolitan  očitno predaleč. Na svoji naslovnici je namreč objavila obilno Tess Holliday ter s tem dvignila nemalo prahu.

Morda se je revija Cosmopolitan želela prikupiti vsem tistim, ki imajo obline, a kot je zaznati med vplivnimi blogerkami, je uredništvo te revije usekalo mimo kot še nikoli. Ob tem se vplivna blogerka Martina Markota zgraža v posnetku na Youtubeu, da Cosmopolitan spodbuja takšen nezdrav način življenja, kar pa je nadvse zaskrbljujoče, saj je znano, da obilni ljudje živijo manj let kot tisti, ki se poslužujejo zdravega načina življenja. “Bodimo si na jasnem. Ta ženska spodbuja in promovira nezdrav način življenja in prav tako tudi Cosmo,” je jasna Markota.

Jasno je, da vedno ni vedno človek tisti, ki je kriv za svojo preobilnost, a tega nikakor ne bi smeli promovirati, saj se običajno promovira zdrave navade. “In nikakor ne zatrjujte, da je ta oseba s toliko kilogrami zdrava. Ljudje so lahko malo okrogli ali pa z oblinami, ona pa je očitno debela,” je neusmiljena Markota, ki ob tem doda uradno statistiko, da debeli ljudje v povprečju umrejo 8 let prej, poleg tega pa so podvrženi številnim boleznim, kot so srčno-žilne bolezni in diabetes. “Zakaj potem Cosmopolitan spodbuja in promovira, da ljudje ne pazijo na svoje zdravje?” se sprašuje.

Markoto pa je tudi zmotilo, da se na naslovnici omenjene revije pojavi vprašanje “Ali je uspeh bolezen?”: “Resni? Torej, uspeh, ki predstavlja pozitivno stvar, ki vodi v uspešno življenje, je bolezen? Biti tako debel, da na letalu zasedeš dva sedeža pa ni bolezen? Na kakšnem svetu pa živimo?”

Posnetek Martine Markota in njene kritike Cosmopolitana si poglejte tukaj:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=16&v=j-ECBUOAja8

Škandal24

Zadnje novice

Sorodne vsebine