9.4 C
Ljubljana
ponedeljek, 10 maja, 2021

(VIDEO) Smrtonosna tehnologija 5G: škorci v Haagu so mrtvi popadali na tla, krave v Švici se pognale v brezno!

Pred meseci so na streho HS Telecentra v Haagu na Nizozemskem postavili testni oddajnik za 5G tehnologijo. Opravili so test v zvezi s postajo Hollands Spoor, da bi ugotovili širino razpona ter ali se je na postaji in okoli nje pojavilo karkoli nenavadnega.

Test naj bi uspel, toda škorci v bližnjem Huijgensparku so mrtvi popadali na tla. Kot so sporočili iz bolnišnice za živali, so jih našteli 297. Tudi race v ribniku v parku so se čudno odzvale. Glavo so potapljale pod gladino, da bi se izognile sevanju, kot to ni pomagalo, so poskusile odleteti, a so že kmalu popadale na ulico in vodni kanal. To se je dogajalo istočasno s testiranjem radijskega stolpa 5G ob postaji Hollands Spoor.

Že nekaj časa poteka intenzivna kampanja prepričevanja, da tehnologija 5G ni škodljiva in da bo ljudem olajšala življenje, saj bo omogočala hitrejše prenose od 4G LTE. Tehnologija 5G, ki naj bi zaživela prihodnje leto (ne bo delovala na sedanjih pametnih telefonih, saj potrebuje posebne antene in celična mesta), bo omogočala hitrosti do 1000 Mbps, sam odzivni čas pa naj bi bil zanemarljiv.

Nove antene in celična mesta bodo povečala radijske frekvence, kar pomeni večjo izpostavljenost radijskim valovom. Proizvajalci trdijo, da je tehnologija povsem varna, da ne povzroča zdravstvenih težav, da ni bojazni, da bi 5G ljudem scvrl možgane. Toda primer iz Nizozemske je skrb vzbujajoč.

Škorci so padli v smrt, ko je bilo testirano radiofrekvenčno sevanje z največjo frekvenco 7.4 GHz. Ni sicer dokazano, da je smrt ptic res povzročila tehnologija 5G, toda za zdaj vse kaže, da je bila najverjetnejši vzrok. To potrjuje tudi primera s kravami v Loppersumu v Groningenu in v Švici, kjer se je manjša čreda pri testiranju 5G pognala v brezno.

Zanimivo je, da so novico povzele spletne strani, ki se ukvarjajo s preverjanjem dejstev. Novico o smrti škorcev so označile za lažno novico. No, dejstva so preverjale pri oblasteh (po njihovo naj bi bile ptice zastrupljene), ne pri pričah ali bolnišnici za živali. Bralec naj sam presodi, komu bo verjel.

Video si lahko ogledate TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine