7 C
Ljubljana
sobota, 8 maja, 2021

(VIDEO) Policija jih je lovila po celi državi! Štirje otroci ukradli avtomobil in v dveh dneh prevozili več kot 1000 kilometrov!

Štirje otroci, stari od 10 do 14 let, so ukradli terensko vozilo in z njim prevozili 1000 kilometrov avstralskih cest, preden jih je policija prijela.

Policija je sporočila, da so 14-letni deček, dve deklici, stari 13 let, in ena desetletna, sodelovali v tem “pohodu”, ki se je začel v soboto v Rockhamptonu, v vzhodno avstralski zvezni državi Queensland.

Otroci so ukradli vozilo enega od staršev, vzeli denar, ribiške palice in se odpravili na avanturo. Eden od otrok je staršem poslal sporočilo o svojem načrtu.

Vozilo so opazili v nedeljo v vasi Banana, kjer so otroci ukradli bencin in nadaljevali pot proti jugu, so sporočili s policije v Queenslandu. Avto so našli ponoči v mestu Grafton v sosednji zvezni državi New South Wales, ki je 11 ur oddaljen od izhodiščnega mesta avanture.

Po navedbah avstralskih državnih preiskovalcev je morala policija nasilno odpreti vrata, saj so se otroci upirali.

“Zaklenili so se v avto in policija je morala s palico razbiti okno in priti v vozilo in jih aretirati,” je novinarjem dejal poveljnik Daren Williams.

Ni znano, kdo je vozil otroke, vendar policija meni, da so vozili izmenično.

»Daleč je voziti več kot 1000 kilometrov, od Rockhamptona do Graftona. Ne verjamem, da je samo ena oseba vozila dva dni,« je dejal Williams.

Williams je dejal, da so otroci živi in zdravi, policija pa preiskuje vrsto kaznivih dejanj, ki so jih storili med avanturo. Ni jasno, zakaj so šli tja, toda eden od otrok je iz Graftona, je dejal.

VIDEO: Štirje otroci, stari od 10 do 14 let, so ukradli terensko vozilo in z njim prevozili 1000 kilometrov avstralskih cest

Zadnje novice

Sorodne vsebine