24.2 C
Ljubljana
sreda, 4 avgusta, 2021

(VIDEO) Poglejte, kaj je poslanec Jelinčič odgovoril poslanskemu kolegu Kordišu: Smejala se je celotna dvorana!

Prvak Slovenske nacionalne stranke Zmago Jelinčič Plemeniti je prisolil klofuto enemu najbolj radikalnih poslancev Levice Mihi Kordišu. Ko je Kordiš v znak nestrinjanja z imenovanjem predsednikov in podpredsednikov v delovna telesa zatrdil, da so se v opozicijskih strankah na čelu z Levico pustili ob robu in na zadnje noge, je Jelinčič Kordišu dal vedeti: “Gospod Kordiš, zanimivo je bilo, ko ste rekli, da ste se postavili na zadnje noge, kar pomeni, da hodite po štirih in zgleda tudi tako razmišljate.”

 

Vodja SNS Zmago Jelinčič se je na torkovi 35. izredni seji Državnega zbora RS odzval na govor poslanca skrajne Levice Mihe Kordiša, ko se je ta oglasil v zvezi z glasovanjem glede predloga sklepa o imenovanju predsednikov in podpredsednikov delovnih teles. Kordiš je svoje nestrinjanje pričel v svojem znanem tonu: “Udar na proračun, udar na RTV. Udar na državni zbor RS. To je tehnologija vladanja Janeza Janše v zadnjem mesecu in pol.”

“Tako kot vladno-koalicijski glasovalni stroj vozi čez opozicijske predloge in amandmaje k korona zakonu, da je potrebno pomagati ranljivim skupinam državljank in državljanov. Tako dela tudi z delovnimi telesi v Državnem zboru RS,” je zatrdil Kordiš in ob tem spomnil, kako je en mesec nazaj koalicija na mizo prinesla ideje, da se sestavijo delovna telesa državnega zbora mimo razmerij moči znotraj samega Državnega zbora RS. “Pa kakšna poslanska skupina iz koalicijskih vrst dobi poslanca več, katerega poslanca ne bi smela imeti. Pa da si koalicijski četvorček podredi delovna telesa in vodstva teh delovnih teles preko števila, ki bi jim pripadala in podobne zgodbe,” je dal vedeti.

Več si lahko preberete in video ogledate TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine