4.9 C
Ljubljana
sreda, 22 marca, 2023

(VIDEO) Med hojo za kraljičino krsto je bil princ Andrew deležen vzklika: “Andrew, ti si bolan starec”

Piše: Sara Kovač (Nova24TV.si)

Krsta s pokojno britansko kraljico Elizabeto II., ki je v četrtek umrla na škotskem gradu Balmoral, je te dni na poti do Londona, da imajo tudi državljani možnost, da se poslovijo od svoje priljubljene kraljice. Kot kaže, pa obstajajo nekateri, ki jih moti, da za krsto koraka kraljičin sin, princ Andrew, ki se je zapletel v afero z zloglasnim pedofilom Jeffreyjem Epsteinom. V globoki tišini je bilo namreč mogoče v nekem trenutku slišati vzklik: “Andrew, ti si bolan starec“.

Po dogodku, do katerega je prišlo v Edinburghu, se je na družabnih medijih pojavilo veliko posnetkov, ki prikazujejo mladeniča, medtem ko ga policija vleče proti tlom. Omenjeni moški je bil po navedbah britanskih medijev aretiran.

 

Foto: epa

Vzklik, ki kaže na možnost polemike in motenj, ki bi jih lahko povzročila Andrewova vključitev v javne dogodke ob materini smrti, je prišel v času, ko so vsi štirje kraljičini otroci, vključno s princem Andrewom, sodelovali na slovesni procesiji za kraljičino krsto, ko so jo s pogrebnim vozilom prevažali po slavni edinburški ulici Royal Mile do katedrale Svetega Gilesa. Za mrliškim vozom je hodil kralj, sledili pa so princ Andrew, princ Edward in princesa Ana ter Anin mož viceadmiral Sir Tim Laurence. Soproga kralja Camilla in žena princa Edwarda Sophie Wessex sta sledili v avtomobilih.

Glede na to, da je bila kraljica vrhovna poveljnica britanskih oboroženih sil, ne čudi, da se člani kraljeve družine slovesno oblečejo v vojaške uniforme. Otroci pokojne kraljice razen Andrewa so tako korakali v uniformah. Andrewu so bili namreč na račun povezav z zloglasnim pedofilom odvzeti vojaški nazivi, prav tako je bil umaknjen iz javnega življenja. Čeprav je znano, da je novopečeni kralj do brata Andrewa neizprosen, se je vendarle odločil, da bo lahko na bdenju nosil uniformo, ne pa tudi na pogrebu.

V nedeljo so hrastovo krsto, ki je bila pokrita s škotsko kraljevo zastavo, odpeljali z gradu Balmoral do Edinburgha. Na poti so se kraljici poklonile množice ljudi. Potem ko je bila krsta čez noč v palači Holyroodhouse, so jo v ponedeljek odpeljali do edinburške katedrale. Danes popoldne bo krsta iz Edinburgha z letalom pripeljana v London. V Buckinghamski palači bosta pokojno kraljico pričakala kraljičin najstarejši kralj Karel III. in njegova žena Camilla.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine