9.1 C
Ljubljana
sobota, 10 aprila, 2021

(VIDEO) Janković povsem balkaniziral Ljubljano: namesto adventnega vzdušja ropotanje trubačev! Poglejte razliko z avstrijskim Gradcem!

Namesto božičnega vzdušja so sprehajalci v decembru na ljubljanskih ulicah priča popolnoma drugačnim razmeram. Tam jih namreč pričakajo stojnice z balkansko hrano, od koder se širi smrad po npr. čevapčičih, namesto božične glasbe pa po mestu odmeva ropotanje trubačev. Kot kaže, je županu Zoranu Jankoviću uspelo do konca balkanizirati naše glavno mesto! “Je pa že kar nekaj ljudi prišlo k meni in izrazilo željo, da pa bi bilo lepo, da bi tudi Ljubljana dobila naziv, kot ga imajo Dunaj, Zagreb, Budimpešta, Bratislava, Gradec itn. To je Advent. Advent v Ljubljani,” pa je pobuda mlade ljubljanske mestne svetnice Ane Zagožen, naj Mestna občina Ljubljana vendarle nekaj ukrene.

 

Decembra meščane, obiskovalce in turiste na ulicah starega mestnega jedra namesto božičnega vzdušja pričaka pravi kaos. Kot kaže, je ljubljanskemu županu Zoranu Jankoviću uspelo dokončno balkanizirati naše glavno mesto, med gostinsko ponudbo namreč prevladujejo stojnice s tipično balkansko hrano, od koder se širi smrad po npr. čevapčičih, prav tako pa ni slišati božične glasbe. Namesto tega po mestu odmeva neznosen trušč in ropot trubačev, ki so v petek nastopali kar na dveh različnih lokacijah, kakšno je bilo vzdušje, pa si lahko pogledate na spodnjem priloženem videoposnetku.

Več si lahko preberete in video ogledate TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine