12.2 C
Ljubljana
četrtek, 5 oktobra, 2023

V Volčjem potoku razglasili najboljše mlade evropske cvetličarje

Piše: STA

V Arboretumu Volčji potok so v soboto razglasili najboljše mlade cvetličarje. Na evropskem prvenstvu Eurofleurs 2023 je slavil francoski cvetličar, drugi in tretja pa sta bila cvetličarja iz Nemčije oz. Danske. Slovenska predstavnica Maša Troha je bila med 12 tekmovalci sedma, so sporočili iz Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije (OZS).

Na tekmovanju se je pomerilo 12 tekmovalcev iz Slovenije, Velike Britanije, Češke, Danske, Francije, Nemčije, Nizozemske, Belgije, Švice, Poljske, Madžarske in Estonije. Tekmovalci so se pomerili v petih različnih temah, ves čas pa jih je spremljala in ocenjevala mednarodna komisija.

Prvo mesto je v skupnem seštevku zasedel Benoit Barbin iz Francije, drugo mesto je osvojil mladi cvetličar Anian Friedrich iz Nemčije, tretje mesto pa je šlo v roke Karoline Brask Pedersen z Danske.

Zbrane je na zaključnem dogodku med drugim nagovoril predsednik OZS Blaž Cvar, ki je pohvalil prizadevanja sekcije cvetličarjev in vrtnarjev pri OZS, samo tekmovanje pa je označil kot odlično promocijo poklica cvetličarja.

Tudi predsednik mednarodne floristične organizacije Florint in predsednik sekcije cvetličarjev in vrtnarjev pri OZS Simon Ogrizek je izrazil navdušenje nad kreacijami mladih cvetličarjev. “Ostati moramo kreativni in prodorni, spoštovati moramo našo kulturo in zgodovino ter še naprej promovirati pomen cvetja v našem vsakdanjem življenju,” so Ogrizka povzeli v sporočilu za javnost.

Evropsko prvenstvo mladih cvetličarjev sta pod pokroviteljstvom mednarodne floristične organizacije Florint organizirala sekcija cvetličarjev in vrtnarjev pri OZS in Arboretum Volčji potok. Floristična dela mladih cvetličarjev si lahko obiskovalci v Arboretumu Volčji potok ogledajo do 3. septembra.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine