6.7 C
Ljubljana
četrtek, 6 maja, 2021

V Ribnici že 44. Ribniški semenj

Mojstri starih obrti in rokodelskih veščin so se danes zbrali na 44. ribniškem sejmu suhe robe in lončarstva. Organizatorji pričakujejo več kot 30.000 obiskovalcev iz vse Slovenije in tujine, ki bodo lahko obiskali več kot 400 stojnic. 

Ribniški semenj po trditvah organizatorjev, Turističnega društva Ribnica, velja za največjo turistično-etnološko prireditev na Slovenskem in Ribnico vsako leto spremeni v pravo sejemsko doživetje. Kot navajajo, se na ta dan v Ribnici čuti medsebojna povezanost, srce kraja bije v istem ritmu, odprte so vse trgovine, razstave, Rokodelski center Ribnica in farna cerkev sv. Štefana, v letnem gledališču pa se odvija zabavni program.

Letos bo na semnju posebna pozornost posvečena kulinariki in kulinarični ponudbi, vrvežu se bo namreč pridružilo Vaško in etnološko društvo Hrovača s svojim fižolovim dnem. Obiskovalci bodo lahko pokusili jedi iz posebne ribniške sorte fižola.

V sklopu sejma bo potekal tudi 20. Rokodelski festival, na katerem bodo rokodelci ponudili posebne umetelne in uporabne rokodelske izdelke. Predstavilo se bo okrog 45 rokodelcev iz vse Slovenije. Vsi so nosilci znaka kakovosti, Art&Craft Slovenija, kar pomeni, da bo možen nakup najbolj kakovostnih izdelkov, ki jih ta hip ponuja slovenska domača in umetnostna obrt.

Nekateri rokodelci bodo predstavili tudi nastajanje izdelkov, kar za obiskovalca pomeni posebno doživetje in spoznanje, da Slovenija premore posameznike – mojstre svoje obrti.

Zadnje novice

Sorodne vsebine