19.6 C
Ljubljana
nedelja, 26 maja, 2024

V Postojnski jami tudi Cobra 11

Piše: L. B.

Daniel Roesner, bolj poznan kot Paul Renner iz serije Cobra 11, je obiskal Postojnsko jamo, kjer je izvedel za pravo akcijsko snemanje. Plezanje po nevarni steni, drčanje po blatu, vožnja jamskega vlakca, za konec pa še čisto pravo srečanje z zmajevimi mladiči. »Obiskal sem že mnoge jame po vsem svetu, a tako raznolikih oblik v eni sami jami še nisem doživel!«

Nemški filmski zvezdnik se je s snemalno ekipo v Postojnski jami podal na Adrenalinsko turo Po poteh Luke Čeča. Daniel je dokazal, da se ne znajde le v akciji na filmskih platnih, temveč mu je precej domač tudi pristen adrenalinski turizem, ki sledi trajnostni filozofiji. Spretno se je spopadel z vsemi izzivi na poti, kot darilo narave pa je imel tudi to čast, da se je v naravnem okolju srečal s številnimi zmajevimi mladički (Proteus Anguinus). Največje jamske živali, ki niso vajene pozornosti, so v njegovi družbi povsem umirjeno plavale. Veliko jamskih živali, ki so po navadi v skritih temnih kotičkih, od jamskega pajka, kobilice, jamskega črička in celo postranice, se je pokazalo Danielu.

foto: Postojnska jama

»Iz dna srca se vam zahvaljujem za nepozabno izkušnjo, sprehod skozi zgodovino in vaše izjemno znanje o jamarstvu, ki ste ga delili z mano,« je v knjigo VIP obiskovalcev zapisal Daniel Roesner, ki je potem noč preživel v apartmaju Hotela Jama 4* v Parku Postojnska jama.

foto: Postojnska jama

Povedal je, da je po večletnem napornem snemanju serije Alarm für Cobra 11, ki se predvaja po vsem svetu, obdobje epidemije izkoristil za počitek in regeneracijo. Dva tedna za obisk Slovenije in njenih znamenitosti je bilo premalo časa, vendar je vesel, da je izkoristil maksimalno in si ogledal izjemne destinacije kot je tudi Park Postojnska jama.

foto: Postojnska jama

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine