13.6 C
Ljubljana
torek, 20 aprila, 2021

V Miljah pri Trstu se bodo predstavili primorski vinarji

V italijanskih Miljah se bo danes in v soboto odvil enogastronomski festival Malvasia in porto – Malvazije v pristanu. Prireditev ponuja različne dogodke, ki bodo vključevali predstavitev in pokušino vin pridelovalcev s Krasa in slovenske Istre ter pestro lokalno gostinsko ponudbo.

 

Festival je sicer plod čezmejnega sodelovanja, saj ga skupaj organizirajo lokalni akcijski skupini (LAS) Istre in Krasa, občina Milje, Društvo vinogradnikov in vinarjev Krasa ter agencija dežele Furlanija – Julijska krajina za turizem.

Na miljskem pomolu bodo obiskovalci pokušali vina,ki bodo na voljo tudi za nakup. Različni pridelovalci vin bodo pri tem gostom opisali način pridelave vina. V gostilnah in restavracijah bo možna degustacija tipičnih ribjih jedi, lokalnih suhomesnatih izdelkov in kraških sirov. Z namenom krajše dobavne verige med proizvajalcem in potrošnikom bodo s pobudo Čepnina vsi udeleženci lahko kupili steklenice dobrega vina in jih popili neposredno v restavracijah in gostilnah, ki ponujajo degustacijske menije v času dogodka, so zapisali organizatorji.

V Miljah bodo potekale še druge zanimive aktivnosti, od žive glasbe ter ogleda Miljskega gradu, Beethovenske knjižnice in podjetja Rosenfeld do piknika med oljkami in izkušnje Wine&Boat. Ta bo omogočila prihod v Milje z ladjo in povratek v Trst z avtobusom.

Zadnje novice

Sorodne vsebine