17 C
Ljubljana
sobota, 8 maja, 2021

V Liverpoolu bodo odprli spominski park v čast nekdanjemu beatlu Georgeu Harrisonu

V Liverpoolu, rojstnem kraju skupine The Beatles, bodo prihodnje leto v čast enemu izmed četverice Georgeu Harrisonu, odprli spominski park. Ta se bo raztezal na površini skoraj petih hektarjev na območju liverpoolskega predmestja Allerton. Novico so javnosti razkrili te dni ob 77-obletnici rojstva leta 2001 preminulega glasbenika.

 

 

Park bo zaživel na južnem delu mesta v bližini soseske Wavertree, kjer je Harrison odraščal. V park, ki ga trenutno tvorita gozd in travnik, bodo namestili umetniške kreacije, ki jih bodo ustvarili lokalni ustvarjalci po navdihu Harrisonove poezije, piše britanski časnik The Guardian.

Po besedah župana Liverpoola Joa Andersona so se za ureditev parka odločili zato, ker je glasbenik tudi sam zelo podpiral naravovarstvene in ekološke projekte. Projekt, ki ga je zagnal mestni svet z upravljavci Harrisonovega posestva, sta podprla tudi glasbenikova vdova Olivia in sin Dhani.

Kitarist Harrison, ki je umrl po dolgotrajnem boju z rakom na grlu, star 58 let, je bil tudi vrtnar. Po besedah glasbenikove vdove je postavitev parka oziroma velikega vrta, ki bo na razpolago ljudem, najlepši poklon mesta. V spominskem parku bo zaživela tudi t.i. učilnica narave, ki bo namenjena otrokom iz širše regije.

Zasedba iz Liverpoola The Beatles velja za eno najvplivnejših in najuspešnejših glasbenih skupin vseh časov. Danes sta od slavne četverice živa le še Paul McCartney in Ringo Starr. John Lennon je bil leta 1980 ustreljen v New Yorku.

Zadnje novice

Sorodne vsebine