23.2 C
Ljubljana
torek, 3 avgusta, 2021

V kinu: Neskončni dve minuti, Osmi potnik na odru, Stari mlekar, Piknik pri Hanging Rocku

Piše: kuloar.si

Neskončni dve minuti

Za počit smešna in čudovito prismuknjena sci-fi komedija, ki žanr znanstvene fantastike začrta na novo in nadvse izvirno, je lani obnorela Japonsko in letos osvaja svetovne festivale. Neskončni dve minuti je najboljše zdravilo za naše težke čase!

Ko se lastnik kavarne Kato nekega večera po stopnicah povzpne v svoje malo stanovanje, na televizijskem zaslonu zagleda samega sebe, kako pravi: »Hej, jaz sem ti dve minuti v prihodnosti!« V časovni zanki, ki leze počasi kot polž, se mu kmalu pridružijo osebje kavarne, dekle iz sosednje brivnice, skrivnostna pripadnika kulta in besna gangsterja.

Neskončni dve minuti sta celovečerni prvenec priljubljenega japonskega umetniškega kolektiva EUROPE KIKAKU. Čeprav gre v prvi vrsti za gledališko skupino, ustvarja kolektiv tudi scenarije za film in televizijo, dogodke, performanse in varietejske predstave, radijske igre in mobilne aplikacije. Film Neskončni dve minuti so posneli v kavarni Nijo v Kjotu, od koder prihajajo. K žanru znanstvene fantastike, ki ga navadno povezujemo s posebnimi učinki in posegi montaže, so pristopili na svež in izviren način: potovanje v času so poustvarili z dolgimi kadri, nanizanimi v 70 kontinuiranih minut tega časovnega čudeža.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine