12.4 C
Ljubljana
sobota, 20 aprila, 2024

V Cannesu predvajali dramo Top Gun: Maverick, Cruisea presenetili z Zlato palmo

Piše: C. R:

Po več premiernih projekcijah enega najbolj pričakovanih nadaljevanj uspešnice, akcijske drame Top Gun: Maverick, so film sinoči premierno predvajali tudi na znamenitem filmskem festivalu v Cannesu. Festivala so se udeležili ustvarjalci, filmska ekipa in ekipa studia Paramount, igralec Tom Cruise pa je prejel najprestižnejše priznanje – presenetili so ga z zlato palmo, podelitev pa ga je resnično ganila. Na predstavitvi filma je občinstvo ustvarjalcem in igralski zasedbi namenilo večminutni aplavz, z rdeče preproge pa je bilo moč ujeti osem lovskih letal, ki so v dimu rdeče, bele in modre barve preleteli zbrane na festivalu. Omenjene tri barve so zastopane tako v francoski kot ameriški zastavi.

»To je neverjeten večer in neverjeten čas … samo videti obraze vseh,« pa je dejal Cruise z odra. »Od prvega Top Guna je minilo 36 let in zaradi pandemije smo ga morali več let zadrževati. Ta film so bile sanje,« je dejal. »O tem smo se pogovarjali na snemanju. Želim samo videti obraze vseh. Ni mask in smo v kinu. Vse to bom sprejel in sem izjemno hvaležen. Tukaj smo za vas. Vse te filme posnamem za vse vas in zelo sem blagoslovljen, da delam to, kar počnem. Uživajte ta večer. Polepšali ste mi življenje,« je še povedal Cruise.

V naših kinematografih si bomo film lahko ogledali od 26. maja dalje, dan prej pa bodo zaznamovale PREMIERNE PROJEKCIJE.

Na ogled je NAPOVEDNIK, akcijska drama TOP GUN: MAVERICK pa na redni spored v naše kinematografe prihaja 26. maja.

Zaradi pandemije, ki je zadnji dve leti močno posegla tudi v predvajanje filmov v kinematografih, konec maja na velika platna končno prihaja eno najbolj pričakovanih nadaljevanj filmske uspešnice, v kateri je pred 36 leti v glavni vlogi blestel Tom Cruise kot pilot Maverick, z naslovom Top Gun: Maverick. Stotnik Maverick se po 30 letih uspešnega službovanja kot pilot vrača na elitno vojaško letalsko šolo. Na režiserski stolček drugega dela je sedel Joseph Kosinski, scenarij so napisali Ehren Kruger, Eric Warren Singer in Christopher McQuarrie, producenti pa so Jerry Bruckheimer, Tom Cruise, Christopher McQuarrie in David Ellison. Poleg Toma Cruisa v drugem delu zaigrajo še Jennifer Connelly, Ed Harris, Jon Hamm, Miles Teller, Glen Powell, Lewis Pullman in Val Kilmer.

O ZGODBI:

Po več kot tridesetih letih službovanja kot eden najboljših letalcev mornarice je Pete “Maverick” Mitchell (Tom Cruise) tam, kjer je njegovo mesto, kot pogumni testni pilot preizkuša meje in se spretno izmika napredovanju v činu, ki bi ga prizemljil. Med usposabljanjem diplomantov Top Guna za specializirano misijo, kakršne ni videl še noben pilot, Maverick naleti na poročnika Bradleyja Bradshawa (Miles Teller) po imenu Rooster, sina Maverickovega pokojnega prijatelja in poročnika Nicka Bradshawa po imenu Goose. Soočen z negotovo prihodnostjo in z duhovi iz preteklosti se mora Maverick spopasti s svojimi najglobljimi strahovi, kar doseže vrhunec v misiji, ki od izbranih oseb zahteva največje žrtvovanje.

ZA FILM ZAPELI LADY GAGA IN ONE REPUBLIC

Večkrat prestavljeno in težko pričakovano nadaljevanje velike filmske uspešnice bosta zaznamovali kar dve skladbi. Lady Gaga je za akcijsko dramo napisala in zapela skladbo z naslovom »Hold My Hand«, svojo skladbo z naslovom »I Ain’t Worried« pa je zapela tudi ameriška skupina OneRepublic. Skladbi I Ain’t Worried lahko prisluhnete in si ogledate na TEJ POVEZAVI, skladbi Hold My Hand pa lahko prisluhnete in si ogledate na TEJ POVEZAVI.

IGRALSKA ZASEDBA: Tom Cruise, Miles Teller, Jennifer Connelly, Jon Hamm, Glen Powell, Lewis Pullman, Charles Parnell, Bashir Salahuddin, Monica Barbaro, Jay Ellis, Danny Ramirez, Greg Tarzan Davis, Ed Harris in Val Kilmer

REŽIJA: Joseph Kosinski

SCENARIJ: Ehren Kruger, Eric Warren Singer in Christopher McQuarrie ZGODBA: Peter Craig in Justin Marks LIKI: Jim Cash in Jack Epps, Jr. PRODUCENTI: Jerry Bruckheimer, Tom Cruise, Christopher McQuarrie, David Ellison

IZVRŠNI PRODUCENTI: Tommy Harper, Dana Goldberg, Don Granger, Chad Oman, Mike Stenson

ŽANR: akcijska drama

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine