7.4 C
Ljubljana
ponedeljek, 17 maja, 2021

Umrl pevec The Prodigy Keith Flint

V 50. letu je na svojem domu v Essexu umrl Keith Flint, pevec in frontman elektropunk zasedbe The Prodigy, poročajo tuji mediji. Policija glasbenikove smrti ne obravnava kot sumljive. The Prodigy so v sporočilu na Facebooku potrdili pevčevo smrt ter zapisali, da je bil Flint “pionir, inovator in resnična legenda”.

Flinta so brez znakov življenja na njegovem domu našli danes zjutraj. Na spletnih omrežjih se na novico o njegovi smrti odzivajo številni oboževalci in glasbeniki. Član The Chemical Brothers Ed Simons je zapisal, da je bil veliki mož, ki ga je bilo vselej super imeti v bližini, DJ Jo Whiley pa ga je označil za ikoničnega frontmana in resnično prisrčnega človeka, je povzel britanski BBC.

Glasba The Prodigy slovi kot hitra in divja zmes elektronike, drum’n’bassa in punka, podobo zasedbe pa je zelo zaznamoval prav Flint kot frontman z neusahljivo energijo ter znamenito živahno barvno pričesko. Zasedbi je svetovno prepoznavnost prinesel album Music for the Jilted Generation iz leta 1994, z uspešnicami kot sta Voodoo People ter No Good (Start the Dance), njihov album The Fat of the Land (1997), ki velja za kultnega, pa je vključeval uspešnice Firestarter, Breathe in Smack My Bitch Up.

Poleg Flinta sta jedro The Prodigy tvorila še klaviaturist in tekstopisec Liam Howlett ter Keith Palmer, bolje znan kot Maxim. Skupno so The Prodigy doslej izdali sedem studijskih albumov, zadnji je bil lanski No Tourists.

Zadnje novice

Sorodne vsebine