12 C
Ljubljana
ponedeljek, 20 septembra, 2021

Umrl je član legendarne skupine The Monkees Peter Tork

V 78. letu starosti je v četrtek umrl Peter Tork, klaviaturist in basist ameriške skupine The Monkees, ki je kot najstniška senzacija zaslovela v 60. letih. Po poročanju tujih medijev je novico o smrti na njegovi spletni strani objavila glasbenikova družina. Umrl je za posledicami redke oblike raka na jeziku na svojem domu v Connecticutu.

 

Skupina The Monkees, ki je nastala leta 1966 in zaslovela z uspešnicami, kot sta I’m a Believer in Last Train to Clarksville, je izdala 13 albumov. Prepoznavna po glasbi, ki je bila po slogu podobna glasbi The Beatles, je nastopala v televizijski oddaji s tematsko pesmijo Hey Hey We’re the Monkees, s katero se je priljubila ameriškemu občinstvu.

Skupino so poleg Torka sestavljali še Davy Jones, ki je preminil leta 2012, Micky Dolenz in Michael Nesmith. Po letu 1970 so se še večkrat združili. Tork je leta 1994 posnel samostojni album Stranger Things Have Happened ter kasneje nekaj albumov z Jamesom Leejem Stanleyjem in skupino Shoe Suede Blues, med drugim je leta 2013 izšel Step By Step, lani pa Relax Your Mind.

Zadnje novice

Sorodne vsebine