0.3 C
Ljubljana
petek, 8 decembra, 2023

Umrl ameriški igralec Matthew Perry, zvezdnik serije Prijatelji

Piše: C. R., STA

Umrl je ameriški igralec Matthew Perry, ki je zaslovel z vlogo Chandlerja Binga v ameriški kultni seriji Prijatelji. Kot poroča francoska tiskovna agencija AFP, so 54-letnika v soboto našli mrtvega na njegovem domu v Los Angelesu. Vzrok smrti še ni znan. Perry se je sicer dolgo boril z odvisnostjo od alkohola in drog.

Perryja so našli nezavestnega v masažni kadi, oživljanje pa je bilo neuspešno, je AFP povzela vire iz ameriške policije. Po nekaterih informacijah bi lahko bila vzrok smrti utopitev, a gasilci tega niso potrdili.

Produkcijska hiša Warner Bros., ki je poskrbela tudi za produkcijo Prijateljev, je sporočila, da jih je novica o igralčevi smrti “uničila”. “Bil je pravo darilo za vse nas,” so dodali. Perryju so se v zapisih na družbenih omrežjih poklonili tudi nekateri drugi igralci.

Serijo Prijatelji so predvajali med letoma 1994 in 2004. Perry je nato nastopil tudi leta 2021 v posebni oddaji Friends: The Reunion, v kateri se je vseh šest prijateljev ponovno zbralo pred kamero. Petkrat je bil nominiran za nagrado emmy, ki pa je ni nikoli prejel.

Lani je izšla njegova avtobiografija, v kateri je podrobno opisal svoj boj z odvisnostjo, poskuse odvajanja in posledice odvisnosti. “Moral bi biti mrtev,” je zapisal v prologu.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine