12.5 C
Ljubljana
ponedeljek, 26 septembra, 2022

Uganete, katero popularno skupino je znani novinar večkrat poslušal v živo, ko je bil še otrok?

Piše: Kuloar.si

Novinar Demokracije in urednik novega spletnega portala blagovest.si Gašper Blažič prihaja iz družine, ki je še vedno zaznamovana z glasbo. Za naš portal je razkril, katero skupino je najraje poslušal – v živo.

Odgovor je: 12. nadstropje. Predvsem zaradi dejstva, da je bil dolgoletni član te glasbene skupine tudi njegov oče Zdravko Blažič, ki je nato odšel k narodnozabavnim zasedbam, kot so Ansambel Slavka Pluta, Ansambel Ivana Ruparja, Ansambel Petra Finka, ansambel Minerali in nato ansambel Maj.

Fotografija, s katero je skupina 12. nadstropje lani obeležila 35. obletnico svoje uspešnice Zelene livade. (Foto: Facebook / 12. nadstropje)

Glasbena skupina 12. nadstropje je bila znana po skladbah, kot so Vesele račke, Anka Kleptomanka in nato Zelene livade. Ves čas je tudi nastopala na veselicah in dogodkih odprtega tipa. In na takih dogodkih se je Gašper Blažič znašel kot otrok, ki je praktično stalno stal ali sedel ob odru.

Fotografija je nastala na podlagi videoposnetka, ki je bil posnet leta 1987 ali 1988 v Zbiljah. (Foto: Posnetek zaslona)
Več si lahko preberete TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine