4.8 C
Ljubljana
ponedeljek, 19 aprila, 2021

(TV KULOAR) Tovarišica Eugenija, prevzemite že enkrat odgovornost

Piše: Magični gledalec

Ste kdaj pomislili, da v javnem prostoru delujejo tudi ljudje, ki se gredo mimikrijo? Igrajo vlogo žrtve, da lahko udarijo in potolčejo nasprotnika.

Verjetno ste pri tem pomislili na »primorsko medijsko princeso«, to je Eugenijo Carl. Tisto slavno novinarko, ki se je čutila strašno prizadeta, ker je bilo njeno ime omenjeno v kontekstu medijske prostitucije in je ta prostak, ki je to zapisal, postal celo predsednik vlade. Ne vem, ali gospa tovarišica, ki je postala tako rekoč eden od stebrov medijskega poročanja na nacionalni televiziji, celo uživa v tem, da je žrtev. Tega ne vem, niti ne bom ugibal. Lahko pa sklepam. Ko jo je v intervjuju omenil Sebastjan Jeretič, se je močno »scufalo« vsem njenim oboževalcem. Verjetno zato, ker je intervju delal Jože Možina, ki menda v svoji zlobi in pritlehnosti sploh ni ustavil sogovorca in mu ni vzel besede. Ne vem, ali se je tudi zato pošteno razpištolila neka socialna delavka izza Bežigrada, znana po svojem zelo lepem besednem zakladu, vrednem najmanj nagrade Prešernovega sklada.

A to še ni vse. Pred nedavnim je tovarišica z Obale menda ugotovila, da je poslanec Branko Simonovič menda lagal o svoji izobrazbi, in s tem nadaljevala celo po tistem, ko je pokazal dokument, ki dokazuje nasprotno. Saj sploh ne vem več, kaj naj si mislim. Očitno si nekateri domišljajo, da so svete krave. In da medijska svoboda temelji na tem, da se svetih krav ne smeš dotikati, četudi noro lažejo, kot da je vsak dan prvi april. Tako je pač, ko nekateri rešujejo svoje osebne težave na napačen način in morajo zaradi tega nasrkati drugi ljudje. Kult svetih krav iz mainstream medijev je torej veliko bolj škodljiv, kot sem si kdaj predstavljal. Če jim pokažeš mezinec, te gredo špecat v Bruselj. In očitno so se tudi nekdaj ugledni časopisi počasi navadili na to, da morajo biti solidarni s svojimi novinarski kolegi v dobrem in slabem, ne da bi preverjali dejstva. Tako je pač videti poklicna solidarnost v duhu internacionalizma.

Ob vsem tem pa me pravzaprav kar zabava, kako zna minister za kulturo Vasko Simoniti dobro pometati z vsemi temi lažnimi moralisti, ki v življenju niso nič pametnega naredili. A glej ga, zlomka, na razpravi o interpelaciji se je spet izprsil kdo drug kot slavni Matjaž Nemec in spet pošteno oblajal predsedujočega na seji Jožeta Tanka. Res ima pogum ta »kralj Matjaž«. Manjka samo še to, da ga bodo kuharji slovenske medijske enolončnice razglasili za narodnega heroja.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine