28.1 C
Ljubljana
torek, 16 avgusta, 2022

Turist žrtev morskega psa

V Rdečem morju je morski pes napadel in ubil češkega turista, ki je plaval v globokih vodah okoli 20 kilometrov severno od kraja Marsa Alam, so po poročanju medijev sporočile egiptovske oblasti. Poudarile so sicer, da gre za poseben primer in da varnost turistov na območju ni posebej ogrožena.

Marsa Alam je priljubljeno turistično središče za potapljače, ki raziskujejo koralni greben in morsko življenje v Rdečem morju. A plavalci, ki plavajo na površini in stran od koralnega grebena, so lahko tarča napada morskih psov, je za francosko tiskovno agencijo AFP povedal predstavnik lokalnih oblasti Atef Vagdi.

Truplo češkega turista so odkrili v petek. Njegove posmrtne ostanke bodo zdaj predali češkemu veleposlaništvu, je še povedal Vagdi.

Napadi morskih psov v Rdečem morju so razmeroma redki. To je prvi napad po letu 2015, ko je morski pes usmrtil nemškega turista. Leta 2010 pa so zabeležili šest napadov, od tega kar pet v vsega petih dneh, pri čemer je prav tako umrl turist iz Nemčije, še štirje turisti pa so bili poškodovani, navaja AFP.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine