12.8 C
Ljubljana
ponedeljek, 10 maja, 2021

Tudi zvezdniki okuženi s koronavirusom; v izolaciji je slovenski kolesar Tadej Pogačar

Koronavirus ne izbira, zato se je treba paziti in upoštevati navodila, če do okužbe pride. Tako je že včeraj odjeknila novica, da je z novim koronavirusom okužen Hollywoodski zvezdnik Tom Hanks, okužena pa je tudi njegova žena Rita Wilson. V karanteni je tudi slovenski kolesar Pogačar.

 Tom Hanks in njegova žena Rita Wilson sta se verjetno okužila med snemanjem filma v Avstraliji. Svetovno javnost je 63-letni oskarjevec o tem obvestil kar prek Instagrama n ob tem zapisal, da se z ženo počutita kot ob prehladu. »V izolaciji bova, dokler bo potrebno!«, je zagotovil Tom Hanks. Z ženo sta v izolaciji v bolnišnici v avstralskem obmorskem kraju Gold Coast, je prvi hollywoodski zvezdnik, ki je javnosti sporočil, da je obolel za virusom, izbruh katerega je v svetu v teh dneh dosegel razsežnosti pandemije. Tom Hanks ima diagnosticirano sladkorno bolezen tipa 2, kar ga uvršča med posameznike s kronično boleznijo, ki so podvrženi večjim zdravstvenim tveganjem in zapletom ob okužbi. Testirali bodo tudi celotno družino, v Sydneyju pa so med drugim razkužili opero, kjer sta zakonca bila.

»Pozdravljeni, skupaj z Rito Wilson bi se rada zahvalila, ki so skupaj z nama v Avstraliji in tako dobro skrbijo za naju. Imava Covid-19 in sva v izolaciji, zato da ne bi okužila še koga drugega,« je zapisal Tom Hanks, ko je delil fotografijo iz izolacije na Twitterju. Javnost je pozval, naj se držijo navodil strokovnjakov: “Obstajajo tisti, ki bi lahko zaradi okužbe resno ogrozili svoje zdravje. Narediti moramo korak za korakom. So stvari, ki jih lahko naredi vsak v tem trenutku, slediti moramo nasvetom strokovnjakov in poskrbeti moremo zase in za druge, kaj ne?«

Tadej Pogačar v izolaciji

tadej pogačar abu dabi

V prostovoljni karanteni v Abu Dabiju ostaja tudi slovenski kolesarski zvezdnik Tadej Pogačar ter njegovo moštvo UAE Team Emirates, čeprav je Slovenec na test koronavirusa negativen. Z novim koronavirusom je namreč okužen ruski kolesar Dmitrij Strahov, je na družabnih omrežjih sporočilo njegovo moštvo Gazprom-RusVelo. Okužbo je pokazal šele peti test. Rusko moštvo je sporočilo, da je Strahov v bolniški oskrbi, a da kaže zgolj lažje oblike bolezni. Strahov je prvi kolesar z dirke s potrjenim primerom novega koronavirusa, medtem ko so lokalne oblasti pred tedni dejale, da je takšnih primerov šest, Gazzetta dello Sport pa je po podatkih italijanske ambasade v ZAE poročala, da je primerov 12.

Kaže pa, da Pogačarja še ne bo tako kmalu v rodno Komendo, saj se je izkazalo, da je tudi kolumbijski kolesar Fernando Gaviria, ki prav tako vozi za ekipo UAE Team Emirates, okužen z novim koronavirusom in je že več kot dva tedna v bolnišnici. »Danes mineva enajsti dan (9. marec, op. p.), ko sem v ‘zaprt’ v hotelski sobi. Smo v prvem nadstropju hotela Yas Marina in k sreči je hotel višje kategorije in je prostora v sobi nekaj več. Prav tako ima soba kar konkreten balkon in je življenje vsaj s tega vidika nekoliko lažje. Skozi okno je lep razgled na marino, kjer lahko občuduješ zasidrane jahte, nekatere so prava paša za oči. Prav tako mimo tik pod balkonom pelje steza formule ena »Yas marina circuit«, kjer lahko večji del dneva opazuješ dirkanje najrazličnejših dirkalnih strojev. Življenje je pač treba prilagoditi trenutnim razmeram in prej kot se s tem sprijazniš, lažje funkcioniraš in živiš tudi v tem omejenem prostoru. Hotel dobro skrbi za nas. Hrana je odlična, sicer jo prinesejo v plastični embalaži, pozvonijo in pustijo pred vrati in enako sami prazno embalažo vrnemo na voziček oz. pladenj na hodnik, kjer jo poberejo. V sobo so nam dostavili tudi trenažerje, kjer se trudimo vsaj nekaj malega trenirati. Na voljo imamo seveda tudi TV, pa internet, NetFlix in Playstation, tako da vsaj malo zapolnimo dan in da čas hitreje mine. Prav tako se slišim in veliko pogovarjam s svojo izbranko Urško in domačimi ter odštevam dni do odhoda. Upam samo, da bodo zadeve stekle po planu in da bom konec prihodnjega tedna lahko odšel domov,« se je iz karantene oglasil Pogačar.

Zadnje novice

Sorodne vsebine