28.3 C
Ljubljana
četrtek, 17 junija, 2021

Tudi Huawei Sloveniji doniral zaščitne maske

Tudi Huawei se je pridružil podjetjem, ki so priskočila na pomoč Sloveniji v boju proti epidemiji koronavirusa. Sloveniji so podarili skupno 30.000 zaščitnih mask, od tega 20.000 medicinskih mask in 10.000 mask N95, ki jih zdravstveno osebje nujno potrebuje. Prva pošiljka mask je danes že prispela v centralno skladišče civilne zaščite v Rojah, druga pošiljka pa bo tja prispela v naslednjih dneh.

»Družbena odgovornost predstavlja pomemben del našega delovanja, zato smo k iskanju načinov, kako pomagati Sloveniji, pristopili takoj. Ko se je pokazalo, da je najbolj kritična dobava zaščitnih mask, smo takoj sprožili postopke nabave zaščitnih mask in poiskali ustrezne ponudnike,« je povedal Histro Zhangqin, direktor Huawei Technologies Ljubljana.

Poleg donacije zaščitnih mask, se je družba Huawei v Sloveniji odzvala tudi klicu na pomoč šolajočih se otrok in bo Zavodu za RS za šolstvo podarila še 100 tablic Huawei, ki so namenjene otrokom iz socialnih ogroženih okolij za šolanje od doma. Huawei je z operaterji tudi že poskrbel, da so otroci iz socialno ogroženih okolij prejeli mobilne modeme Huawei s pripadajočimi SIM karticami ter neomejenim mobilnim prenosom podatkov do 31. avgusta letos in jim s tem omogočili nemoten učni proces od doma.

V Huawei dodajajo, da bodo še naprej iskali različne možnosti pomoči državi in najbolj izpostavljenim prebivalcem.

Zadnje novice

Sorodne vsebine