16.5 C
Ljubljana
sobota, 30 septembra, 2023

Trump in na Twitterju: Danielsova vleče za nos ameriške medije

Medijsko podjetje American Media Group, ki je lastnik tabloida National Enquirer, je v sredo razdrlo pogodbo z nekdanjo playboyjevo zajčico Karen McDougal o ekskluzivnih pravicah do njene zgodbe o spolnem razmerju s predsednikom ZDA Donaldom Trumpom v letih 2006 in 2007.

 

McDougalova je leta 2016 dobila 150.000 dolarjev za zgodbo, ki jo je povedala tabloidu, a je ta ni nikoli objavil. Za denar je tabloidu predala ekskluzivne pravice do zgodbe. Vendar pa je marca tožila in zahtevala, da se pogodba razdre, ker naj bi jo prevarali, saj ni mislila, da se je zavezala k molku.

Tabloid je uvodoma zavrnil možnost odstopa od pogodbe, vendar pa je FBI pred tednom dni izvršil racije pri Trumpovem zasebnem odvetniku Michaelu Cohenu, ki je iz ozadja sodeloval pri pogodbi med National Enquirerjem in McDougalovo.

Cohen je leta 2016 plačal 130.000 dolarjev za molk o razmerju s Trumpom pornografski igralki Stormy Daniels in je trenutno zapleten v pravni spor z njo. Danielsova zahteva razdrtje pogodbe, Cohenovi odvetniki pa so ji grozili z več milijoni dolarjev kazni, če ne bo molčala.

Danielsova trdi, da ji je neznani moški tudi grozil, naj bo tiho. Sedaj je objavila še fotorobot osumljenca. Na sliko neznanega moškega se je odzval tudi Trump in na Twitterju menil, da Danielsova vleče za nos ameriške medije, ki pa da se tega zavedajo.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine