-0.8 C
Ljubljana
torek, 31 januarja, 2023

Tri mesece zapora za kozarec, ki ga je zabrisal v nogometnega sodnika; kaj pa Predin?

Graško sodišče je danes gledalca, ki je avgusta na tekmi kvalifikacij nogometne evropske lige med Sturmom in ciprsko Larnako v sodnika vrgel kozarec za pivo, obsodilo na tri mesece zaporne kazni.

 

Med tekmo je 34-letnik v stranskega sodnika Šveda Fredrika Klyverja vrgel kozarec iz trde plastike, ki je bil poln piva, ter ga pri tem poškodoval. Sodnik je okrvavljen obležal na tleh, pozneje so mu nudili zdravniško pomoč, tekma pa je bila zaradi incidenta prekinjena 40 minut.

Sodišče v Gradcu je pri izreku kazni upoštevalo tudi nogometno zgodovino 34-letnega huligana, ki so ga pred leti že obravnavali na sodišču zaradi uporabe pirotehnike na stadionu v Salzburgu. V zagovor je navijač dejal, da pravzaprav ni želel zadeti sodnika. Obljubil pa je, da bo v prihodnje, če se bo še udeleževal nogometnih tekem, igro skušal spremljati brez alkoholne podpore.

Sturm sicer še čaka, kakšno kazen bo zaradi incidenta izrekla krovna nogometna zveza Uefa, tako da za zdaj v klubu tudi ne želijo pojasniti, ali bodo zoper storilca sprožili še odškodninski sodni zahtevek zaradi povzročene škode.

Pri nas so očitno za napadalce na sodnike bolj milostni: Zoran Predin je moral za fizični napad na košarkarskega sodnika zgolj seči v žep …

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine