18.5 C
Ljubljana
petek, 24 marca, 2023

TOP 10 najlepših, domoljubnih in konservativnih žensk v politiki na svetu

Desnica je zato, ker zavrača sodobne teorije spola in feminizem, ter podpira bolj tradicionalne vloge spolov, velikokrat obtožena predsodkov do žensk in seksizma.

Najboljši dokaz, da gre za neosnovane obtožbe je, da je v mnogih domoljubnih, konservativnih in desnih strankah dejavnih tudi veliko žensk. Predstavljamo vam deset domoljubnih anti-feminističnih in ponosnih ženskih političark, ki razbijajo te leve stereotipe o desnici.

Marion Marechal-Le Pen

(Slika: Facebook)

Marion je članica Nacionalne fronte, ki se je leta 2018 preimenovala v Nacionalni zbor. Je vnukinja ustanovitelja stranke Jean-Marie Le Pena in nečakinja trenutno vodje stranke Marine Le Pen. Leta 2012 je s svojimi 22 leti postala najmlajša francoska poslanka v sodobni zgodovini.

Sylwia Ługowska

(Slika: Facebook)

 

Sylwia je članica poljske vladajoče konservativne stranke Zakon in Pravičnost. Je domoljubka, ki nasprotuje migracijam in feminizmu. V poljskih medijih je znana tudi kot poljska Angelina Jolie.

Judit Varga

Image

(Slika: Twitter)

Judit je madžarska ministrica za pravosodje v trenutni Orbanovi vladi in članica Fidesza. Leta 2004 je diplomirala iz prava, preden je postala dejavna v politiki pa je delala kot odvetnica. Poleg rodne madžarščine govori tekoče tudi angleško, francosko, nemško in špansko.

Lauren Witzke

(Slika: Facebook)

Lauren je republikanska kandidatka za ameriški senat. Trdno stoji pod sloganom »Amerika na prvem mestu« in nasprotuje globalizmu in politiki odprtih mej. Prav tako se zavzema za družinske vrednote in se posveča tudi boju proti mamilom.

Laura Huthasaari

(Slika: Facebook)

Laura je članica domoljubne Finske stranke. Leta 2019 je bila izvoljena v Evropski parlament. Zavzema se za izstop Finske iz Evropske unije in nasprotuje islamizaciji njene dežele.

 Anke Van Dermeersch

(Slika: Facebook)

Anke je članica flamske desničarske stranke Vlaams Belang v Belgiji. Je članica belgijskega parlamenta od leta 2003 in je goreča nasprotnica islamizacije Evrope. Preden je postala političarka je bila manekenka, ki je bila leta 1991 okronana za Miss Belgije, eno leto kasneje pa tudi za Miss Universe.

Hanna Wigh

(Slika: Facebook)

Hanna je članica je bila članica Švedskih demokratov do leta 2017, kasneje pa je bila dejavna kot neodvisna političarka. Je nasprotnica feminizma in islamizacije Švedske.

Eva Irgl

(Slika: Facebook)

Eva Irgl je dolgoletna poslanka v slovenskem parlamentu. Na predsedniških volitvah je leta 1997 vodila predvolilno kampanjo za Jožeta Bernika. Takrat je srečala Janeza Janšo in nekaj let kasneje kandidirala na listi SDS za poslanko v državni zbor. In takoj (za nepoznavalce) presenečenje: kot 28-letnica je v Vipavi premagala kasnejšega ministra za finance Andreja Bajuka. Irglova je poslanka že četrti mandat. 

Pernilla Vermund

(Slika: Facebook)

Pernilla je danska arhitektka in političarka, ki je ena izmed ustanoviteljev in vodja danske nacional konservativne stranke Nova desnica. Od leta 2019 je poslanka danskega parlamenta. Njena stranka se zavzema za zaustavitev prejemanja azilantov in za izgon vseh kriminalnih migrantov.

Maria Rosaria »Mara« Carfagna

Image

(Slika: Twitter)

Maria je pravnica, ki je  bila med 2008 in 2011 ministrica za enake možnosti v vladi Silvia Berlusconija. Je članica in govornica parlamentarne skupine »Naprej, Italija«, v preteklosti pa je bila manekenka, delala pa je tudi za razne televizijske oddaje. Je nasprotnica istospolnih porok in feminizma.

Macarena Olona Choclán

(Slika: Facebook)

Macarena je poslanka Kongresa poslancev Španije in članica desno konservativne stranke VOX. Med leti 2013 in 2018 je bila vrhovna državna odvetnica v španski avtonomni skupnosti Baskija. V parlamentu zastopa provinco Granada.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine