8.1 C
Ljubljana
petek, 1 marca, 2024

Tesla je prodala 75 % svojih Bitcoinov. Kaj lahko pričakujemo od cene?

Piše: Digitalnidenar.si

Kakšna razlika je eno leto, ko je Tesla leta 2021 veliko vlagal v Bitcoin je v drugem četrtletju leta 2022 odvrgla za 936 milijonov dolarjev kriptovalute s čimer je zmanjšala svoj delež v Bitcoinu za 75 %, je podjetje zapisalo v novih podatkih za vlagatelje.

Tesla je leta 2021 agresivno sprejela Bitcoin in vanj vložila 1,5 milijarde dolarjev, medtem ko je izvršni direktor Elon Musk poudarjal prednosti Bitcoina pred standardno fiat valuto. Del leta so lahko Tesline stranke avtomobile kupovale z uporabo Bitcoina.

V zadnjih mesecih pa je na Teslino dobičkonosnost vplivala “oslabitev vrednosti Bitcoinov”, je navedla v svojem finančnem povzetku za drugo četrtletje.

Bitcoin se je v letu 2021 povzpel do vrtoglavih vrednosti
Pozorno spremljane poteze avtomobilskega podjetja so spodbudile porast zanimanja za kriptovaluto, pri čemer se je Bitcoin leta 2021 izstrelil na rekordno visoko raven. Tesla je imela od tega neposredno korist, saj je s svojo naložbo v kriptovalute zaklenila več kot 100 milijonov dolarjev dobička.

Bitcoin, ki je notorično nestanoviten je bil v vzponu, še preden je Tesla februarja 2021 napovedala svoje poteze. Vrednost kriptovalute se je hitro dvignila za več deset tisoč dolarjev.

Več si lahko preberete TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine