19.3 C
Ljubljana
nedelja, 19 septembra, 2021

Svet žaluje, umrl je zelo znani televizijski voditelj

Vir: STA

V Los Angelesu je danes umrl sloviti, večkrat nagrajeni voditelj političnih pogovornih oddaj in televizijski ter radijski napovedovalec Larry King. Star je bil 87 let. Njegovo produkcijsko podjetje Ora Media sicer ni navedlo vzroka smrti, so pa ga pred nekaj tedni zaradi poslabšanja zdravja po okužbi z novim koronavirusom sprejeli v bolnišnico.

V bolnišnici Cedars-Sinai je danes tudi umrl, je potrdilo podjetje Ora Media, katerega soustanovitelj je bil King.

Larry King je sicer imel tudi sladkorno bolezen tipa 2 in že dolgo zgodovino zdravstvenih težav, vključno z več srčnimi napadi, pljučnim rakom in angino pektoris.

Legendarni voditelj velja za eno najbolj prepoznavnih osebnosti ameriške televizije, v svoji karieri pa je po navedbah CNN opravil več kot 50.000 intervjujev. Seznam tistih, ki jih je gostil v svojih oddajah, sega od vseh predsednikov ZDA od leta 1974 pa do svetovnih voditeljev, kot sta Jaser Arafat in Vladimir Putin, zvezdnikov Franka Sinatre, Marlona Branda in Barbre Streisand ter številnih športnikov.

King je 25 let gostil šov Larry King Live na televizijski mreži CNN. Na vrhuncu si je vsako oddajo, ki je bila na sporedu šest dni v tednu ob 21. uri, ogledalo 1,5 milijona gledalcev in ko se je leta 2010 odvrtela zadnja, je šov obveljal za najdlje trajajočo oddajo z istim gostiteljem.

Leta 2010 se je Larry King upokojil, delo pa v zadnjih letih nadaljeval na svoji digitalni mreži Ora TV. Nazadnje je gostil oddajo Larry King Now, ki se je predvajala na mreži Hulu in ruski televiziji RT, poroča britanski BBC.

“Tisoči intervjujev, nagrad in globalnih pohval v 63 letih na radiu, televiziji in digitalnih medijih predstavljajo oporoko njegovega svojstvenega in trajnega talenta kot voditelja,” je v izjavi na Twitterju sporočilo podjetje Ora Media.

King je bil poročen osemkrat s sedmimi ženskami in je imel pet otrok, devet vnukov in štiri pravnuke. Dva od njegovih otrok sta že umrla.

Iz sveta se vrstijo številni odzivi na njegovo smrt. Kremelj je ob izreku sožalja sporočil še, da je Putin vedno spoštoval Kingovo profesionalnost in nesporno novinarsko avtoriteto, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Znana novinarka CNN Christiane Amanpour ga je označila za velikana na svojem področju in mojstra intervjujev, na njegovem šovu Larry King Live pa so po njenih besedah hoteli biti vsi.

Zadnje novice

Sorodne vsebine