11.2 C
Ljubljana
ponedeljek, 3 oktobra, 2022

“Številke ne lažejo!” Alenka Bratušek presenetila celo največje nasprotnike!

Piše: Mravljisce.si

V nedavni oddaji na TV Slovenija, ko so kot gostje nastopili predsedniki opozicijskih strank, se je znova izkazala nekdanja premierka Alenka Bratušek, ki je dokazala, da premore celo več kot slavni Chuck Norris.

V oddaji, ki jo je vodila Lidija Hren (v celoti je dostopna TUKAJ), je namreč prišlo skoraj do spora med voditeljico ter Bratuškovo. Slednja je namreč prepričana, da Slovenija še nikoli ni bila tako zadolžena kot pod sedanjo vlado, od posojenega denarja pa je le polovica  šla za reševanje gospodarstva zaradi covid19. Po mnenju Bratuškove sedaj kar 80 odstotkov BDP požre vračanje posojenega denarja.

Vse skupaj je nekako izgledalo takole (okoli 30. minute):

Bratušek: “Zadolženost je najvišja, kar 80 odstotkov!”

Voditeljica Hren: “Pod vašo vlado je bilo 80,3 odstotka.”

Bratušek: “Številke ne lažejo!”

Glede na to, da so v SAB vrhunski strokovnjaki za računstvo, saj so pred kratkim denimo ugotovili, da se je avtocestna vinjeta realno podražila, ker ne bo več veljavna 14, ampak le še deset mesecev, se sedaj finančni analitiki sprašujejo, kje so naredili napako, da jih je Bratuškova povsem povozila z novim izračunom, po katerem je bila zadolženost Slovenije pod njeno vlado manjša kot je sedaj, čeprav je številka večja.

Več preberite TUKAJ

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine