13.1 C
Ljubljana
petek, 2 junija, 2023

Ste videli, kakšno nagrado je osvojil naš znani poslanec?

Piše: Sara Kovač (Nova24tv.si)

“Lojze Slak bi zaigral V moji kleti je tako, kot mora bit”, je na Facebooku zapisal poslanec Žan Mahnič. Na ocenjevanju vin je za svoj beli pinot namreč prvič dobil zlato medaljo. Čestitamo!

Žan Mahnič ni le poslanec, očino postaja tudi pravi vinogradnik, saj je za vino, ki ga je pridelal, prejel zlato medaljo. Izbora ni bilo malo, člani komisije so ocenili 94 vzorcev vin naših vinogradnic in vinogradnikov. Med vzorci vin je bilo 42 rdečih in rdečkastih vin, med katerimi so prevladovali cvički s 15 vzorci in 49 vzorcev belih vin, med katerimi je bilo največ dolenjskih belih, in sicer 18. Ocenjeni so bili tudi trije vzorci penin. Mahnič je prejšnje leto že osvojil srebrno medaljo, in sicer za dolenjsko rdeče vino; že v preteklosti pa je tudi njegov peli pinot prejel srebrno nagrado.

Društvo vinogradnikov Mirna Peč je sredi marca organiziralo tradicionalno društveno ocenjevanje vin. Vina je ocenila petčlanska komisija, v kateri sta bila zunanja člana Andrej Bajuk (vodja ocenjevalne komisije) in Ivanka Badovinac (zunanji član), oba s Kmetijskega zavoda Novo mesto in domači člani Matej Granda, Jernej Muhič in Lojze Primc. Mahnič je prejel zlato medaljo za beli pinot (Pinot blanc ali beli burgundec). Gre za vino bogatega telesa in polnega okusa z zaznavno aromo limone in grenivke, ki naj bi ga pil že Karel Veliki.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine