28.5 C
Ljubljana
torek, 16 julija, 2024

Ste vedeli, kje se nahaja klinika iz znane serije Gorski zdravnik?

Piše: P. T. 

Na Pop TV se je ravnokar končala 17. sezone avstrijske serije Gorski zdravnik, ki pa očitno še ni končana zgodba, saj je v pripravi že sveža, 18. sezona, ki pa je ne bomo videli še pred jesenjo. 

Nič nenavadnega torej, da je prizorišče dogajanja Ellmau oblegano s strani turistov. In tudi Slovencev je med njimi kar precej. Idilični kraji na avstrijskem Tirolskem se nahajajo nedaleč stran od najbolj legendarnih smučišč, kot je denimo Kitzbühel. Tam se nahaja najtežja in najbolj razvpita smukaška proga v tekmovanjih svetovnega pokala, imenovana Streif (pod goro Petelinji greben, nem. Hahnenkamm). Sicer pa, serijo snemajo že od leta 2008 dalje, če ne štejemo zraven še prve različice Gorskega zdravnika, ki so jo snemali v devetdesetih letih, seveda z drugo igralsko zasedbo.

No, kraji, v katerih se dogaja serija Gorski zdravnik (ki je pravzaprav kombinacija nadaljevanke in nanizanke), na malih zaslonih delujejo, kot da bi bili eden zraven drugega. V realnosti pa ni čisto tako. Sploh če pomislimo na relacijo med ordinacijo dr. Martina Gruberja (ki ga igra ne več rosno mladi Hans Sigl) ter lokalno kliniko, kamor Martin odnaša vzorce in pošilja paciente na preiskavo, tam seveda deluje njegov najboljši prijatelj, zdravnik Alexander Kahnweiler s svojo zadržano ženo, prav tako zdravnico Vero Fendrich.

Na prvi pogled je videti, da se lahko Martin pripelje do klinike v kakšnih desetih minutah. Pa ni čisto tako. Klinika iz nadaljevanke je namreč v resnici okrožna bolnišnica v kraju Schwaz, ki se nahaja v bližini avtoceste, ki povezuje Innsbruck ter München. Med obema krajema (Schwaz in Ellmau) je skoraj 60 kilometrov razdalje, kar pomeni skoraj eno uro vožnje.

Nekaj fotoutrinkov s snemanj v bolnišnici pa si lahko ogledate kar na FB profilu bolnišnice.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine