21 C
Ljubljana
torek, 28 septembra, 2021

Ste vedeli, kaj se dogaja z najstarejšim članom kraljeve družine iz Velike britanije?

Piše: STA

Britanski princ Philip je po mesecu dni danes zapustil bolnišnico in se odpravil domov k soprogi, kraljici Elizabeti II. v grad Windsor, kjer bivata že več mesecev. Kot so sporočili iz Buckinghamske palače, se princ počuti dobro, poročajo tuje tiskovne agencije.

“Njegovo visočanstvo se želi zahvaliti celotnemu zdravstvenemu osebju, ki je skrbelo zanj v bolnišnici kralja Edvarda VII. in bolnišnici svetega Bartolomeja ter vsem, ki so poslali dobre želje,” so sporočili iz palače.

Na današnjih posnetkih je bilo videti, kako je 99-letni princ zapustil bolnišnico na zadnjih sedežih črnega avtomobila.

Princa so sprva sprejeli v bolnišnico kralja Edvarda VII. sredi februarja na zdravljenje zaradi infekcije. Sprva so napovedovali, da bo ostal v bolnišnici le nekaj dni. Kasneje so ga v začetku meseca premestili v bolnišnico svetega Bartolomeja, kjer je uspešno prestal poseg na srcu. Okreval pa je v zasebni bolnišnici kralja Edvarda VII.

Philip, ki bo 10. junija dopolnil 100 let, je bil v bolnišnici mesec dni, najdlje doslej, kar zaradi njegove starosti poraja skrbi za njegovo zdravje.

Princ Philip se je leta 2017 upokojil in prenehal opravljati javne dolžnosti. Leta 2019 se je pojavil v medijih, ko jo je odnesel brez poškodb v prometni nesreči, v kateri je poškodoval dva človeka v bližini Sandringhama. Kasneje se je odrekel vozniškemu dovoljenju.

Od takrat se je le redko pojavil v javnosti. Lani so pred njegovim rojstnim dnevom objavili skupno fotografijo s kraljico

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine