4.8 C
Ljubljana
ponedeljek, 19 aprila, 2021

Ste slišali, kdo bo na Eurosongu zastopal Nemčijo? Ne boste verjeli!

Nemčijo bo na Evroviziji zastopal 22-letni slovenski pevec Benjamin Dolić pod umetniškim imenom Ben Dolic. Nastopil bo skladbo Violent Thing. Interni izbor z dvema žirijama je organizirala nemška javna televizija NDR. Pesem je napisal evrovizijski veteran Boris Milanov, nad odrskim nastopom pa bdi koreograf Justina Timberlakea Marty Kudelka.

 

V Ljubljani rojeni Benjamin Dolić je, ko je štel 12 let, nastopil v šovu Slovenija ima talent in se uvrstil v polfinale. Leta 2016 se je preizkusil tudi na Emi s skupino D Base.

Dolić se je pri 18 letih z družino preselil v Švico, se naučil nemško ter se še bolj posvetil glasbeni karieri, piše na spletni strani Eurovision.tv.

Leta 2018 se je preselil v Berlin in se udeležil nemškega glasbenega šova The Voice, kjer je osvojil drugo mesto. Nato se je podal na turnejo po Nemčiji in Avstriji.

Ben se je kot predstavnik Nemčije, ki sodi med t.i. velikih 5, to je držav, ki največ prispevajo v evrovizijsko blagajno, neposredno uvrstil v finale 16. maja v Rotterdamu.

Slovenijo bo na Evroviziji zastopala Ana Soklič s skladbo Voda.

Zadnje novice

Sorodne vsebine