5.3 C
Ljubljana
sreda, 21 aprila, 2021

Središče ob Dravi konec tedna v znamenju brnenja motorjev

Društvo starih vozil Središče ob Dravi bo danes in v nedeljo gostilo mednarodno dirko klasičnih dirkalnih motociklov in kulinarični dogodek Okusi starih časov, na kateri se bosta predstavili njihovi značilni specialiteti – hladetina in prezvuršt. Dirka letos tretjič poteka pod okriljem AMZS in je edina licencirana ulična dirka v Sloveniji.

Kot je povedal predsednik društva Franc Škrjanc, bo velik izziv za vse tekmovalce 1265 metrov dolga proga, na kateri ni počitka, saj se na nekaterih mestih zoži na vsega štiri metre. Dirkači se bodo pomerili v šestih tekmovalnih razredih, organizatorji jih pričakujejo okoli 60, prvič v kategoriji 50 kubičnih centimetrov in kategoriji predvojnih vozil, proizvedenih do leta 1939.

Ljubitelji bencinskega športa si bodo lahko ogledali še dirke v kategorijah Vintage do leta 1950, Sport 60ccm do leta 1986, Oltimer do leta 1972, Classic do leta 1980 in Sidecar do leta 1978. Danes bodo dirke potekale popoldne, vrhunec dogajanja pa bo v nedeljo, ko se bo brnenje motorjev začelo že zjutraj.

Organizatorji so pripravili tudi bogat spremljevalni program. Med drugim prihajata evropska prvaka med prikoličarji Milan Špendal in njegov angleški sovoznik Peter Hill, med gosti bo tudi udeleženec relija Pariz-Dakar Miran Stanovnik. Študentje iz Maribora bodo predstavili svojo formulo, domačin Sebastjan Jakl pa se bo predstavil z avtomobilom KTM.

Hkrati z dirkami bo v Grabah potekal tudi praznik hladetine in prezvuršta, izdelke pa bo posebna komisija tudi ocenila in nagradila. To bo tudi dobra priložnost za vse obiskovalce, da preskusijo jedi, ki so jih nekoč izvrstno pripravljale babice. Obe jedi sicer odlično dopolnjuje središko bučno olje.

Zadnje novice

Sorodne vsebine