28.1 C
Ljubljana
torek, 16 avgusta, 2022

Skorajšnji mandatar za sestavo vlade Marjan Šarec, sicer obiskovalec nedeljskih maš, v mlajših letih sodeloval v oddaji, ki je smešila Cerkev in kristjane

»TV Poper je bila slovenska satirična oddaja TV Koper/Capodistria v obdobju 2000 in 2001. V njej so med drugimi sodelovali tudi Boris Kobal, Sergej Verč, Gojmir Lešnjak-Gojc, Igor Malalan, Boris Devetak, Franko Korošec in Nataša Tič Ralijan.« Tako je na spletni strani Wikipedija opisana oddaja, ki je svojčas dvigovala prah na nacionalni televiziji.

 

Oddaja, ki je bila najprej na sporedu le za zamejske Slovence, je sicer precej starejšega datuma, saj se je začela v začetku 90. let prejšnjega stoletja. Njen idejni oče je Boris Devetak. Slednji se je v pogovoru za portal Siol.net spominjal, da je bil edini v ekipi, ki je imel dovolj volje, da se je vozil na koprsko televizijo na sestanke, kjer so se dogovarjali, da bi jo predvajali po vsej Sloveniji, kar se je na koncu tudi zgodilo.

No, zagotovo lahko v skoraj pozabljeni oddaji najdemo precej razvpitih sodelavcev – eden od njih je denimo Ivo Godnič, ki je vse tiste, ki pripadajo nasprotni politični strani, tako rekoč brez sramu pošiljal v Hudo jamo. No, pa seveda Boris Kobal, ki se je nedavno izprsil na borčevskem mitingu v Kopru, v času ustvarjanja na TV Poper pa je »blestel« na poslanskih večerih Cirila Ribičiča v Lutkovnem gledališču Ljubljana, ko si je določene politike in tudi tedanjega ljubljanskega nadškofa Franca Rodeta privoščil na nič kaj satiričen, pač pa na predvsem nesramen način.

Seveda pa ni skrivnost, da je v mladih letih v tej oddaji sodeloval še en znani Slovenec – to je skorajšnji mandatar za sestavo vlade Marjan Šarec, ki se je pozneje priključil radijski oddaji Radio Ga-Ga in nato začel še s samostojnimi nastopi po raznih prireditvah in veselicah. Svoje preteklosti se Šarec očitno ne sramuje, ne glede na to, da zna kombinirati reden obisk nedeljske maše ter gromovniške govore na borčevskih mitingih. A kaj, ko so se v oddaji TV Poper pogosto norčevali iz Cerkve, vere, vernikov, duhovnikov, redovnikov in redovnic, in Šarcu očitno ni bilo prav nič nerodno sodelovati v tem cirkusu …

Boris Kobal je v oddaji TV Poper še posebej rad smešil duhovnike. (Foto: posnetek zaslona/printscreen)

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine