3.7 C
Ljubljana
ponedeljek, 19 aprila, 2021

Skobe.net ali milijoni Telekoma v obrambo globoke države

Tvitosfera se ogorčeno odziva nad “analize”, ki jih objavlja politikantski Siol.net, ki je očitno prevzel medijsko štafeto globoke države v borbi za oblikovanje leve vlade, ki bi zagotovila novo štiriletno plenjenje državnega premoženja, tudi bogate denarnice Telekoma Slovenije. V nadaljevanju objavljamo ozadja operacije Skobe.net, ki je portal v izvedbi direktorice Tine Česen spremenila v osebni medij Rudolfa Skobeta in prijateljic njegove žene Urše Skobe, ter hkrati vselej uporabno dolgo roko Boruta Jamnika.

Ko je v soboto zvečer Marjan Šarec v izjavi za javnost sporočil, da se je “Šarčeva” koalicija v celoti uskladila in da je zadovoljen z razpletom maratonskih pogajanj, je Janez Janša naslednji dan preklical že poslano povabilo na pogovore o koaliciji. In čeprav se je v ponedeljek že ugibalo, da utegne Nova Slovenije pod vodstvom Mateja Tonina zavrniti povabilo za vstop v levo koalicijo, se je na Siol.net, ki je v lasti državnega Telekoma Slovenije, nenadoma pojavil skrajno nenavaden prispevek z naslovom: “Takšen neuspeh bo močno vplival na nadaljno politično kariero Janeza Janše”. Članek, ki je menda nastal v avtorstvu javnosti povsem neznanega novinarja Luke Mlakarja, je ob pomoči režimskega analitika Mira Klineta tako predsednika SDS razglasil za političnega luzerja in hladnokrvno napovedal konec njegove politične kariere. Kmalu po tem, ko je NSi tudi uradno javnosti sporočila, da ne gre v Šarčevo koalicijo, so se na Siolu spet razpisali, tokrat samoklicana politična analitika Primož Cirman in Vesna Vuković, sledili so napadi in diskreditacije Mateja Tonina, Nove Slovenije, pa vselej priročne zgodbe z Gregorjem Virantom, nato se je vnovič pojavil vseprisotni Andraž Zorko, partner Valicona, ki kot “hišni” politični analitik Vesne Vuković in Primoža Cirmana za Siol “napoveduje” galaktične posledice političnih odločitev, ki niso na liniji globoke države. Mimogrede, Valicon, katerega solastnik je ta isti Andraž Zorko, je po podatkih Erarja iz državnih jasli v preteklih letih potegnil 2.915.754,54 EUR. Torej, skoraj tri milijone evrov razlogov, da skozi Skobe.net rogovili proti vladi, ki bi mu morda vzela privilegij dostopa do proračunskih milijonov. Politikanstvo, ki ga vzganja državni Siol.net, je v zadnjih tednih dejansko preseglo vse meje dobrega okusa, na kar se je začela odzivati tudi slovenska tvitosfera. Eden izmed tviterašev je recimo zapisal: “Zanimivo, kako je Rudi Skobe imel priložnost postati vrhunski manager. Tako se bo v zgodovino zapisal le kot – služabnik. Žalostno.” Nadaljeval je Tomaž Štih – Libertarec, ki je zapisal: “Cirman in Vukovičeva bi po navodilu Golobiča revidirala zgodovino …” Opozorila globoke države NSi so zadnji stadij, preden jim bodo ozadja pokazala resnično naravo lažnega “prijateljstva”. Miro Hacek je zapisal: “SiolNET postaja glavni vir kikiriki news v Sloveniji. Se zdaj lepo vidi, v čem je (tudi) bil motiv preprečitve prodaje Telekoma”, nekdanji gospodarski minister Matej Lahovnik pa je zapisal “Še ena instant kikiriki analiza, ki v ospredje potiska ideologijo namesto vprašanja v kateri koaliciji bo določena stranka lažje uresničevala svoj program”. Tviteraš SloLibertarian je zapisal: “Tile članki na Siol.net so tako predvidljivi – prebereš samo naslov in veš, kdo je avtor: plačanca Cirman in Vuković. Državni Telekom ima svoj informativni portal s politično agendo – kje še to obstaja?”

Skratka, več kot dovolj razlogov, da skušamo razumeti ozadje popolne radikalizacije medija, ki deluje v lasti družbe TS Media, d.o.o., ki ga vodi Tina Česen in je v 100-odstotni lasti Telekoma Slovenije, ki ga vodi Rudolf Skobe in je sicer v 62,54-odstotni lasti Republike Slovenije, 4,25 odstotka v lasti Slovenskega državnega holdinga, 5,59 odstotka v lasti prav tako državne Kapitalske družbe KAD. Torej, politične manipulacije, ki jih na Siol.net izvajajo Tina Česen, Vesna Vuković, Primož Cirman, Ana Rupar, Luka Mlakar in tako naprej, plačujemo vsi državljani Republike Slovenije.

Več o tem TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine