3.8 C
Ljubljana
torek, 13 aprila, 2021

Škandal? Štiri oskarje bodo podelili izven televizijskega prenosa podelitve

Ameriška akademija filmskih umetnosti in znanosti je sporočila, da bodo letos zlate kipce za štiri kategorije: fotografijo, montažo, igrani kratki film ter za ličenje in pričeske podelili v času oglasov oziroma izven televizijskega prenosa podelitve. S tem želijo skrajšati prireditev na tri ure. Odločitev je sprožila val kritik.

 

Predsednik John Bailey je v sporočilu članom filmske akademije zapisal, da bodo podelitev omenjenih oskarjev in zahvalne govore nagrajencev predvajali v poznejših televizijskih prenosih, medtem ko bo celotna podelitev v živo na ogled na uradni spletni strani oskarjev, piše britanski časnik The Guardian.

Odločitev je naletela na številne kritike. V časniku New York Times so zapisali, da je odločitev “napačna in žaljiva”. Številni se čudijo Baileyjevi odločitvi, ob čemer izpostavljajo, da je sam svojo kariero v filmskem svetu začel kot snemalec.

Podelitev najprestižnejših filmskih nagrad v 24 kategorijah bo potekala 24. februarja v Los Angelesu. Filmska akademija je minuli teden razkrila 13 zvezdnikov iz sveta filma in televizije, ki bodo podeljevali kipce, med katerimi sta tudi Daniel Craig in Brie Larson.

Zadnje novice

Sorodne vsebine