14.3 C
Ljubljana
četrtek, 13 junija, 2024

Še zadnjič akcija Očistimo Slovenijo!

Društvo Ekologi brez meja pripravlja že tretjo izvedbo okoljevarstvene akcije Očistimo Slovenijo, ki bo potekala 15. 9. 2018 pod geslom ŠE ZADNJIČ!, tokrat v okviru največjega okoljskega projekta v zgodovini človeštva, Očistimo svet 2018 (World Cleanup Day 2018), ki bo na isti dan potekal v 150 državah.

 

V društvu so zapisali: »Ekologi brez meja smo Slovence v skupni čistilni akciji Očistimo Slovenijo združili že leta 2010 in 2012, o uspešnosti našega dela pa priča rekordna udeležba, ki je prekosila vse ostale sodelujoče države. Tokrat želimo še višje. Letos bomo še zadnjič združili vse skupnostne akcije v dobrobit našega okolja, nato pa poskrbimo, da Slovenija ostane čista za vedno. Še zadnjič zato, ker je potrebno vse moči usmeriti v preprečevanje nastajanja odpadkov in posledično tudi smetenja. Čisto Slovenijo za vedno bomo dosegli z dvigom zavedanja o pomenu zmanjševanja, ponovne uporabe in ločenega zbiranja odpadkov. Zato namen letošnje akcije ni le čiščenje, temveč bo še večji poudarek namenjen dvigu ozaveščenosti.

Stremimo k temu, da bodo aktivnosti pred in po 15. septembru imele dolgoročen pozitiven učinek na okolje, družbo in gospodarstvo. Spodbuditi želimo aktivno sodelovanje občanov pri organizaciji aktivnosti v vseh slovenskih občinah. V okviru letošnje akcije bo izveden tudi pregled vseh slovenskih občin s pokritostjo divjih odlagališč in posodobitev registra divjih odlagališč. 15. septembra pa bomo s skupnimi močmi očistili območja razpršenih odpadkov in divja odlagališča in izvajali druge okoljske in družbene aktivnosti.«

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine