20.6 C
Ljubljana
torek, 16 avgusta, 2022

SDS spet osvojila vrh Triglava

Okoli članov in simpatizerjev SDS je ponovno osvojilo Triglav in s pohodom na najvišji vrh Slovenije je končan tradicionalni letni tabor SDS.

Stranka SDS se tudi letošnje poletje ni izneverila tradiciji in s pohodom na Triglav, ki ga je v dveh dneh opravilo okoli 100 članov in simpatizerjev SDS, je tudi zaključila letošnji poletni tabor v Bovcu. Vzpon na vrh Triglava, ki sta se ga udeležila tudi predsednik SDS Janez Janša in njegova žena Urška, je bila češnja na torti letošnjih bogatih aktivnosti v Bovcu, ki so se začele s srečanjem občinskih in mestnih odborov ter končale s ponovno osvojitvijo vrha Triglava.

Letošnji vzpon je bil še toliko bolj slovesen, saj smo se spominjali tudi 240 let prvega vzpona na Triglav. SDS s svojimi člani nadaljuje gorniško tradicijo, ki jo začrtal že  jezikoslovec, alpinist  in raziskovalec avtohtonega slovenskega krajevnega imenoslovja v Alpah dr. Henrik Tuma, po katerem je tudi poimenovan gorniški klub, ki je soorganizator srečanj SDS v Bovcu.

SDS ima vedno več članov in iz leta v leto nas je več, ki gremo skupaj na Triglav. Tako je bilo med letošnjimi udeleženci precej takih, ki so bili prvič na Triglavu in so tako tudi doživeli svoj planinski krst. Pot so udeleženci varno in dobro opravili, prvi dan z vzponom do koče na Doliču, v soboto pa na vrh Triglava in nazaj v dolino.         

Vir: sds.si

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine