11.9 C
Ljubljana
ponedeljek, 25 septembra, 2023

(SATIRA) (VIDEO) Dramatičen zaplet: Nika Kovač ostala brez nagrade Fundacije Kofija Annana, krožita dve teoriji o njenem neuspehu

Piše: Mravljišče

Direktorica Inštituta 8. marec Nika Kovač se je uvrstila med 10 finalistov za nagrado Kofi Annan NextGen Democracy Prize, ki jo Fundacija Kofija Annana mladim aktivistom med drugim podeljuje za izjemno intelektualno vodenje pri zagovarjanju, promociji ali obnavljanju demokracije, je minule dni poročala STA.

Kot so objavili, je Nika Kovač zagovornica človekovih pravic in demokracije. Spomnili so, da se je izobraževala na področju socialne in kulturne antropologije in da je oborožena s tem znanjem ustanovila raziskovalni Inštitut 8. marec, ki se osredotoča na obravnavanje socialne in ekonomske neenakosti. Navedli so še, da je koordinirala odmevne kampanje, med njimi za enakopravnost skupnosti LGBT, brezplačna šolska kosila in zaščito vodnih virov.

Kovač je v odzivu podčrtala, da si dosežek deli z vsemi, ki so si v zadnjih letih prizadevali zgraditi pravičnejšo družbo.

No, naš vir pa je sporočil, da je medtem Nika Kovač že izpadla iz vrst favoritov za prejem te nagrade, ki je poimenovana po Kofiju Annanu, nekdanjemu generalnemu sekretarju OZN. Krožita pa dve teoriji o tem, zakaj je Nika Kovač ostala brez nagrade.

Več lahko preberete TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine